Само много малък брой модерни бойни танкове, предоставени на Украйна

...
Само много малък брой модерни бойни танкове, предоставени на Украйна
Коментари Харесай

Breitbart: Безполезните танкове - повечето германски Leopard 2 в Украйна вече не стават за нищо

Само " доста дребен брой " съвременни бойни танкове, предоставени на Украйна от Германия, към момента се употребяват, разкри член на ръководещата коалиция в Бундестага. Това написа авторитетното дясно американско издание Breitbart.

Парламентаристът от Зелената партия и специалист по защитата Себастиан Шефер призна тази седмица, че по-голямата част от 18-те танка Leopard 2, доставени на Украйна, към този момент не са в употреба, откакто бяха разгърнати на бойното поле предходната година.

„ За страдание би трябвало да се каже, че единствено доста дребен брой от бойните танкове, доставени от Украйна, могат да бъдат употребявани “, написа той в писмо до отбранителните реализатори съгласно немския вестник Welt.

Шефер твърди, че главният проблем, пред който е изправена работоспособността на доставените от Германия танкове - като се изключи че са изумени при съветски удари - е неналичието на аварийни елементи за ремонт. Положението в допълнение се утежнява от опитите на украинските военни да извършат поправки сами, които съгласно него са довели единствено до спомагателни вреди по танковете.

Въпреки това, без значение от аварийните елементи, признанието, че множеството немски танкове са били развалени под някаква форма на бойното поле против Русия, евентуално ще послужи като сериозен удар върху доверието в танковете Leopard 2, които са водещото сухопътно бойно средство в немския боеприпас. Танкът и преди е търпял срамни провали, в това число против " Ислямска страна " в Сирия.

Ситуацията също по този начин е емблематична за неприятното положение на отбранителната промишленост на Германия, която бе извънредно недофинансирана от десетилетия макар митингите на фигури като някогашния президент Доналд Тръмп, който от дълго време призоваваше Берлин да извърши условията за разноски за защита на НАТО.

Въпреки че е малко евентуално Германия да извърши условията на НАТО и тази година, Берлин се ангажира да удвои помощта си за Украйна от четири на осем милиарда евро.

Шефер твърди, че страната би трябвало да е подготвена да похарчи още повече, с цел да поддържа прокси войната в Украйна, отбелязвайки: „ Ние също би трябвало да се подготвим за обстоятелството, че поддръжката от Съединените щати ще намалее. “

 

Политикът от Зелената партия сподели, че макар че Германия е вторият по величина покровител на Украйна след Съединени американски щати, страната към момента „ се показва по-слабо “ в помощта спрямо размера на стопанската система си.

В допълнение към увеличението на производството на аварийни елементи за бойни танкове, Шефер сподели, че Берлин би трябвало „ най-сетне да извърши доставката на крилати ракети Taurus с огромен обхват от запасите на Бундесвера “, с цел да сложи украинската войска в по-силна позиция против съветските сили.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР