Само минути след кацането си в България нашият герой в

...
Само минути след кацането си в България нашият герой в
Коментари Харесай

Алберт Попов за Sportal.bg: Такива резултати са глътка въздух за семействата ни

Само минути след кацането си в България нашият воин в алпийските ски Алберт Попов даде особено изявление пред Sportal.bg.

Аби записа най-големия триумф в кариерата си - трето място в слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини, трансформирайки се във втория българин в историята с такова достижение.

Той е и първият на подиума от 1984 година насам, когато същото стори легендата Петър Попангелов.

В американския зимен център Палисейд Тахо Попов беше 25-и след първия манш, само че направи удивително каране във втория и финишира на трета позиция, изоставайки единствено от норвежците Александър Стеен Олсен и Тимон Хауге.

- Сигурно цялостен живот си визуализирал този триумф, дава отговор ли той в този момент на всичко, което си очаквал?

- Да, това беше една детска фантазия - да стигна до подиум. Смятам, че съм в позиция и във форма, в която мога да продължа да върша такива резултати. Надявам се да имам и шанса да остана здрав и да ми се получат нещата.

- Какво стои зад тази купа, която донесе у дома през днешния ден?

- Много труд, доста ограничения на мен и моето семейство, на треньора ми, на неговото семейство. Всички около нас страдат, с цел да можем да вършим това, което обичаме и да се придвижваме малко по малко напред. Такива резултати ни дават сметка, че по тази причина го вършим и хората към нас го схващат и го одобряват. Това е глътка въздух за един идващ месец или година, в който още веднъж се занимаваме с нашия спорт.

- За първокласен състезател като теб какво значи думата напредък?

- Прогресът е да тренираш непрекъснато и да не се отказваш. Да вярваш в това, което правиш, да следваш и да постигаш задачите си. Да седиш стимулиран, тъй като тогава не се отказваш и не спираш да преследваш задачата си. Така че преследването на цели е напредък.
 Алберт Попов в България: Карах за всичко или нищо, задачата е изпълнена Алберт Попов в България: Карах за всичко или нищо, задачата е изпълнена
- Колко би трябвало да повишиш скоростта си, с цел да стигнеш до най-високото ходило?

- Надявам се да върша от ден на ден такива спсукания, каквито направих във втория манш. Това бях аз - това съм аз на тренировките и се надявам все по-често да върша такива чисти спускания. Когато са две, считам, че ще съм на подиума.
 Велико! Алберт Попов на почетната стълбичка в Палисейдс Тахо! Велико! Алберт Попов на почетната стълбичка в Палисейдс Тахо!
Снимка: startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР