Само месец след като спечели европейската титла по борба за

...
Само месец след като спечели европейската титла по борба за
Коментари Харесай

Едмонд Назарян и мечтата за олимпийско злато

Само месец откакто завоюва европейската купа по битка за мъже на едвам 18 години, Едмонд Назарян към този момент има нова огромна цел. Синът на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян е назад в залата и към този момент тренира, тъй като желае да повтори триумфите на своя татко.

Той стартира подготовката си за олимпийската подготовка в София през април.

По пътя към европейската купа в категория до 55 кг още в своя дебют при мъжете Назарян, който всички назовават Еди, надделя международния №1 Елданиз Азизли от Азербайджан и европейския първенец Виталий Кабалоев от Русия.

В полезрението на 18-годишния герой е златният олимпийски орден, с който той ще тръгне по стъпките на татко си. Армен Назарян печели купата в Атланта през 1996 година, представяйки Армения, а 4 години по-късно в Сидни печели злато за България.

В момента Армен Назарян е треньор на националния тим на България в класическия жанр. В кариерата си той печели още три международни и шест европейски трофеи.

" Олимпийската купа е моята огромна цел. Готов съм да мина през всички компликации и тествания, с цел да усетя какъв брой е сладостен олимпийският орден ", споделя Назарян-младши сред тренировките в залата в " Дианабад ".

" Знам кой е татко ми и какъв брой огромна отговорност е да нося неговото име, само че това не ме плаши. Първата ми цел е да печеля олимпийската купа и когато го реализира, да стартира да преследвам идващите цели - равнене на достиженията на татко ми ", прибавя Едмонд Назарян.

 Армен Назарян оказва помощ със препоръки.
© Stoyan Nenov, Reuters

Армен Назарян оказва помощ със препоръки.

Въпреки оптимизма на своя наследник Армен Назарян към момента не е сигурен дали той би трябвало да взе участие в олимпийската подготовка за Токио. За да бъде подготвен за нея, младият герой би трябвало да се качи в по-горната категория 60 кг.

" Той е още доста млад, още не е толкоз мощен, само че хубавото нещо е, че е същински войник ", споделя двукратният олимпийски първенец. " Едмонд е доста самоуверен и постоянно мисли офанзивно на тепиха ".

" Желанието му за победа, стремежът му да е пръв е по-силно от всичко. Никога няма да го видите да пази преднината си. Сигурно ще взе участие на олимпийската подготовка в края на април, ще забележим ".

България има 16 олимпийски трофеи в битката и пред Назарян стои тестването да стане следващият играч със злато. Сред заниманията му е играта на шах, която съгласно него му оказва помощ да усъвършенства уменията си.

" Помага ми доста, това е игра, в която логиката е значима. Също по този начин шахът оказва помощ да развиеш скоростта си на мислене, съумявам да взимам бързо решения, а това е доста значимо и в битката ", прибавя първенецът.

 Едмонд Назарян и фантазията за олимпийско злато
© Stoyan Nenov, Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР