Само месец след като кметът на Варна Иван Портних и

...
Само месец след като кметът на Варна Иван Портних и
Коментари Харесай

Трибуна на стадион "Спартак" във Варна все пак беше съборена въпреки обещането на кмета Иван Портних

Само месец откакто кметът на Варна Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов дадоха обещание, че поради ремонта на бул. " Васил Левски " в града " нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните " на стадион " Спартак ", това въпреки всичко се случи. Според членове на фенклуба " Синдикат 21 " пред дни е почнало разрушаването освен на няколко реда седалки, както в средата на януари, а на цялата северна естрада на оборудването.

По този мотив в средата на седмицата от фенклуба разпространиха декларация, в която се споделя: " Във връзка със събарянето на естрада " Север " на ст. " Спартак " желаеме да изразим възмущението си от градската администрация, която за следващ път подведе всички нас, твърдейки ни, че от трибуната няма да падне и една седалка. Такова увещание беше обещано първо от ръководителя на Общински съвет Варна Тодор Балабанов, а след това и от кмета Иван Портних, както и от зам.-председателя на Оценка за съвместимост Янко Станев ".

Според последователите на професионалния футболен клуб " Спартак Варна " събарянето е станало по разпореждане на основния проектант на Варна Виктор Бузев без да бъдат взети под внимание потребностите на футболния тим и методите на лицензиране. " Едностранното решение да се прави избор АСФАЛТ или СПОРТ, сложено като ултиматум от основния проектант на града, припомня за едни далечни години преди 1990 година, когато власт имащите не зачитаха по никакъв метод мнението на жителите ", се споделя още в публикуваната декларация.

По мотив на случилото се през днешния ден зам. - кметът на Варна Христо Иванов заяви пред Би Ти Ви, че като отплата за разрушената част от стадиона ще бъде построена нова " британски вид " естрада. Това щяло да стане по време на иден ремонт. За неговото осъществяване в края на м.г. министър председателят Бойко Борисов разпореди от бюджета на спортното министерство да бъдат отпуснати 1 млн. лева До този миг обаче няма публична информация дали това фактически се е случило или обещанието е било обещано, с цел да успокои духовете. През есента на м.г. почитатели, недоволни от положението на спортната база и прилежащите й терени, проведоха митинги и желаеха помощ от премиера.

В момента мажоритарен притежател на стадиона в съдружничество с община Варна е компанията " Инжстрой ".

Внезапното срутване на трибуните му още веднъж извади нескрито проблем, обвързван със строителството на бул. " Васил Левски ". Повече от четири месеца откакто държавното управление разгласи, че отпуска 80.5 млн. лева за новото му трасе, планът, финансовите планове за реконструкцията и строителните бумаги, свързани с нея, не престават да са измежду най-строго защитаваните секрети на локалната администрация във Варна.

За това, че администрацията на кмета Иван Портних сама нарушава законите, алармираха още при започване на ноември м.г. от Камарата на геодезистите в България. В уеб страницата на сдружението бе оповестена информация, съгласно която от локалната администрация отхвърлят да дадат явен отговор на въпросите има ли направен механически план за реконструкцията и издадени ли са строителни позволения за осъществяваните действия по трасето на булеварда.

Подобна информация и до този миг не е качена и на уеб страницата на общината, макар че това е наложително по Закона за устройство на територията. В него е записано, че " кметът на общината провежда поддържането на списък на утвърдените устройствени проекти и промените им, на издадените строителни бумаги и обществени регистри на всички актове за разработване и одобрение на устройствени проекти и на промените им, на издадените позволения за градеж и на въведените в употреба градежи. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР