Само месец след 77-ия си рожден ден на 18 ноември

...
Само месец след 77-ия си рожден ден на 18 ноември
Коментари Харесай

Вместо Сватба Погребение. Най-Обичан Български Комик Загуби Детето Си. Трагедията Не Може Да Се Опише

Само месец след 77-ия си рожден ден на 18 ноември Бате Николай се изправи против най-ужасяващия удар от ориста, която години наред го наказа безжалостно с несгоди. Беловласият мъж откри безжизнената Надежда, увиснала на една от вратите в дома й. " В потрес съм, не знам къде се намирам. Открих най-любимото си създание обесено. Преди два месеца Надето се прибра от Франция. Тя беше професор в елитна академия в Тулуза, преподаваше театрално осветяване и компютърна анимация. Обичаше ме най-вече от всички. Чудно си изкарахме последните седмици, в този момент като се замисля, последните ми мигове с нея отлетяха толкоз бързо... ", с треперещ глас призна пред " Ретро " потъналият в тъга татко.

Преди да се обеси, Надежда оставя предсмъртно писмо и имената на 15 свои другари и близки, които държи да участват на погребението й. Пред никого от посочените в листата обаче Николаева не се издала, че счита да постави завършек на живота си. Приятелят й също не подозирал. През по-голямата част от годината с Надежда живеели разграничени, защото тя преподаваше в театрална академия в Тулуза, само че последните два месеца били неразделни. Разбирали се добре, младият мъж уважавал и Бате Николай и той все подкачал двамата по кое време ще го създадат шурей и дядо. " Сега и момчето е в потрес. С държанието си Надето по никакъв метод не му е подсказала какви са желанията й ", добавя очуканият от живота артист.

И отчаян повдига безпомощно плещи на каръка си, в чиято гибелна хватка е попаднал от много време. Точно преди 10 години огромният артист, който постоянно е вярвал, че всяка болест може да бъде победена със смях и усмивка, чу най-страшната диагноза - рак. По време на интервенцията докторите вадят от него израстък колкото детски пестник. Е, пребори рака и тъкмо живна, само че от подлото заболяване издъхна един от най-близките му другари - клоунът Марин Неделчев-Роко.

Преди две години синът на Бате Николай, Стефан, също се изправи очи в очи със гибелта. При кървавите атентати в Париж френската му другарка Алис бе улучена с два патрона в таза и в гърба. Оцеля след седемчасова интервенция и се размина с парализа на гръбнака.

Миналото лято пък самият Бате Николай едвам не загуби живота си. Кръвожаден урод го преби брутално на гарата във Вакарел. На 22 юли на здрачаване паметният водещ на тогавашното тв предаване " Захарно петле " чакал влака от София, извергът го измъкнал от колата със свирепи крошета, бутнал го на земята, при което артистът си блъснал главата в асфалта и за момент изгубил схващане. После нападателят мъкнал като чувал безпомощния 76-годишен мъж, като не спирал да му нанася тежки удари.

Скоро след този случай бездомно куче откъсна парче месо от крайници на любимеца на децата, та го кърпиха в " Пирогов " чели 6 часа. На легло в най-известната амбулатория в София Бате Николай посрещна и тази година болен от тежък грип. В началото на лятото прокобата още веднъж подсети за себе си - Николаев бе няколко дни в медикаментозна кома след конфликт на неговия автомобил с колосален джип над софийското село Вакарел. " Не знам дали има жива гад, претърпяла толкоз, колкото аз претърпях напоследък. А в този момент и това с Надето... Ами остава просто някой да ме гръмне и това е! ", безпомощен е пред нещастията Бате Николай.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР