Само месец преди финала на календарната и финансовата година, правителството

...
Само месец преди финала на календарната и финансовата година, правителството
Коментари Харесай

Как правителството да изхарчи трите останали милиарда

Само месец преди финала на календарната и финансовата година, държавното управление разполага с над 1 милиарда лв. бюджетен остатък за харчене, със заложени 2 милиарда недостиг. Сега има един месец да изхарчи над 3 милиарда лева, в случай че счита да извърши параметрите на бюджета. 
Знаем, че постоянно е било мъчно за властта да избере защо да си харчи парите, по тази причина може да помогнем с хрумвания.
1. Още самолети
Всички знаем, че купените не са ни задоволителни и е належащо да продължим да се въоръжаваме, тъй като във военна обстановка някой би трябвало да пази пенсионерите, които нямат зъби, пари за медикаменти и парно и е допустимо някой да ги бомбардира, преди те да си умрат от единствено себе си, а ние не желаеме да си отиват прибързано, а просто да работят до 80, с цел да не дремят пред сериалите и да вливат работната си ръка в опустялата провинция, тъй като скоро няма да има кой различен да го прави. Необходимо е да създадем нов боен балкански съюз и да се превърнем в всесилен оръжеен център, който изкупува всичко хвърчащо, подводно, бомбардиращо и гърмящо. Преди да се решат обществените проблеми, би трябвало да сме сигурни, че сме решили военните. Защото е доста по-правилно да пазиш това, което нямаш, в сравнение с да не пазиш, това, което имаш: пазиш - следете ми мисълта - тъй като в случай че заимаш някой ден, какво като си заимал, в случай, че не можеш да го опазиш. 
2. Бонуси в администрацията
Държавната заплата в никакъв случай не е била огромна и постоянно е компенсирала този кусур посредством ония бонуси, които се раздават в края на годината. Те могат да се раздадат под формата на командировки, планове, застроени тераси, отстъпки от покупка на парцели, разновидности бол. От това ще се случат единствено хубави неща - стяга се електоралната мощност на държавната администрация - единствената мощност, на която се разчита. Но това няма да е еднопосочно, няма да се не помни на обществено слабите да се дадат по 40 лв. бонус за Коледа, да се вземе там бананче, кроасанче.  
3. Да се направи нова конструкция
Няма нищо по-хубаво и обнадеждаващо от обединяваното на предходни зле работещи структури в една по-голяма, събирателна зле работеща мегаструктура. Това е номер от много време: сливането на разнообразни институционални безсилия в общо институционално изтощение, с цел да може доста разнообразни абревиатури да получат наименование в нова по-дълга абревиатура. Даже може да пробваме като за начало със следното: Министерство на труда, обществената политика, горите, земеделието, младежта, спорта, енергетиката и козите (МТСПГЗМСЕК)
4. Правителствена телевизия 
То не че главните малките екрани не щадят държавното управление, само че оня метод, по който Цветанка Ризова прекъсна Борисов, който съобщи, че желае да се похвали с това какво е приключил, а тя му отговори с това, с което е добре по-често да му се дава отговор ( " Друг път, господин министър председател " ) се помни и до през днешния ден и не дава добър образец на останалите. Дори дребна част от тези три милиарда е предостатъчна, с цел да се влага в медийно въздействие, таман някой би трябвало да тушира ония мръсни и долни неща, които стават в опозиционно конкурентната 7/8-и. 
5. Спонсорирани връзки във Facebook 
За разлика от Туитър, Марк Зукърбърг продължава да не вижда проблем, че политически партии могат да наливат пари за спонсорирани връзки в платформата, тъй като, изтъквам, не желал да " пречи на политическото говорене ", което преведено значи - не желае да изгуби големите суми на политическия капитал. Затова и 3-те милиарда могат да се разпределят във всевъзможни идни избори, където единствената информативна прокламация, която скоро ще има - тази на Фейсбук, да бъде впрегната в това сред статуси на другари да виждаш политическа реклама от заран до вечер и скоро да започнеш да чувстваш по какъв начин и тези от политическата реклама вземат да ти стават другари.  
6. Тролове 
Свързано с горното: ясно е видяно по какъв начин към всяка политическа нелепост въпреки всичко се прикрепват що годе мислещи хора, които бързо я демаскират и торят общественото поле с дребни зачатъци на разсъдък. Разбира се, явно е, че остарелите модели на цензуриране и заглушаване не работят - само че добре работи това против тях да се изправи войска от трололове, които да удавят с капслок и хиляда удивителни всеки, дръзнал да оспори написаното. Сто милиона за тролове са доста значимо перо в бюджета, а ордата би трябвало да е най-малко толкоз страшна и толкоз огромна като в книгите на Толкин.
7.   Да се заплати на карикатуристи и журналисти 
Един от обичаните жестове на премиера е да споделя, че непрестанно дава работа на карикатуристи и публицисти - Христо Комарницки по през целия ден работи с помощта на премиера и в случай че не е той, Хриско Комарницки няма да работи (това, че е работил при 4-5 премиера другояче няма значение, тези предходните не са му дали работа, единствено Борисов му я е дал). Но може би би трябвало да се приключи това безумство. И вместо да даде работа, министър председателят би могъл да даде малко суха пара и да се свърши най-накрая тоя тормоз на съзнанието, да се приключи сходен човеконенавистен военен фронт. А Христо Комарницки би могъл да стартира да рисува подигравка на Христо Комарницки, който рисува подигравка на Бойко Борисов, фантазията на последния. 
 
Автор: Райко Байчев  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР