Само който не е пътувал години наред по Хемус може

...
Само който не е пътувал години наред по Хемус може
Коментари Харесай

Дотук добре - дела и документи, но арест - кога?

Само който не е пътувал години наред по " Хемус " може да има вяра, че всички планувани за автомагистралата пари са вложени в нея. Дупки, неравности, неприятна настилка, непрекъснати поправки - това е " Хемус " - 30-годишна авантюра. И никой не знае какъв брой пари са изляти в това знамение на пътното строителство. Мине-не мине време, току излезе някаква бомбастична цифра в медиите. Само дето качеството на свършеното е.

Не стига това, ами и още милиони са дадени напълно предплатено, без отсреща да е свършена каквато и да било работа. Самите пътностроителни компании, несъмнено, дума не дават да бъдат подложени на критика или не дай боже - проверявани. Според тях всичко си е наред.

Само дето никак не е.
 Източници на BIRD с изказване кой е строителят на Хемус, превел пари към Дубай и близката до Борисов банка Източници на BIRD с изказване кой е строителят на " Хемус`, превел пари към Дубай и близката до Борисов банка
  " По информация от източници: Строителят на Магистрала " Хемус ", който е превел 21 милиона към Дубай, е Ве...

С доста по-малко средства други страни направиха автомагистрали за знамение и приказ. И в случай че с страни като Германия е мъчно да се съпоставяме, дано да идем най-малко до Сърбия или до Гърция. Впрочем, сравнението с която и да е страна във връзка с пътищата не би било в наша изгода. Защо е по този начин?

" Един от известните строители на пътища от началото на годината е превел 21 млн. лв. в Обединените арабски емирства ",. Наред с това той разгласи, че задатъците за " Хемус " са минавали през близка до Бойко Борисов банка. Всички подозираме коя е тази неназована банка. Тя участва в десетки журналистически следствия, за нейните обвързаности се знае и в деловите, и в политическите среди. Но към този момент никой не съумява да освети тези обвързаности до степен такава, че да могат да се прекратят и основателите на незаконни схеми да се озоват там, където им е мястото.

Подобни изказвания могат да се чуят на доста места, само че министър Рашков е индивидът, който може освен да приказва, а и да потвърждава. В неговата власт е (все още) да доближи съответното равнище на натрупвания, които могат да доведат до арести. Арести не на дребни подизпълнители - никой не го е грижа за тях, а на едрите риби, усвояващи десетки милиони от публичния запас в персонална изгода. Впрочем,

Но, както към този момент Рашков към този момент разгласи, прокуратурата бави следствието и няма по какъв начин събраният материал да тръгне към съда. Тук стигаме до казуса, който за болшинството българи си остава неразбираем и подценен - с тази прокуратура ще я караме все по този начин. Докато основният прокурор не бъде заменен, никакъв прогрес няма да имаме нито в битката с корупцията, нито пък ще спре източването на средства. И до момента в който не се осъзнае това от повече хора, смяната ще си остава едно положително благопожелание.

И всичко това е единствено за една автомагистрала. Ако схемата е прилагана и за останалите, елементарно можем да си отговорим на въпроса за какво си трошим колите по скапаните пътища и за какво толкоз хора всеки ден умират - тъй като някъде си седят едни лакоми хора и цялото им време е отдадено на концепцията да прилапат публичен запас.
 Рашков даде обещание още арести поради Хемус, средствата минавали през банка, обвързвана с Бойко Борисов Рашков даде обещание още арести поради " Хемус ", средствата минавали през банка, обвързвана с Бойко Борисов
" Има арестувани за злоупотреби по строителството на автомагистрала " Хемус ", само че ще има и още ". Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков,...

Да не приказваме, че автомагистралите са единствено върхът на айсберга. За късото си битие в двата експресно протекли Народното събрание имахме и комисия по проверката, която открехна още няколко пердета - все водещи към

Едно време имаше графа " България - каузи и документи " и правосъдните кореспонденти постоянно си правеха подбив с тази фраза. Днес повече от всеки път са ни нужни каузи (съдебни), основани на документи (грижливо проверени). Но какво би било най-ефикасно? Арести и присъди. Защо не? Европа е цялостна с такива образци. Крадеш - плащаш. Рано или малко по-късно.

За да останат мутрите в действителност отвън ръководството, ни е необходим вътрешен министър, който не се опасява - в това във връзка с настоящия не се съмняваме, и който е подготвен да докара започнатото до сполучлив за обществото край.

Ето това е съществена задача на Бойко Рашков, в която той би трябвало да получи цялостна социална поддръжка, с цел да имаме имена, обстоятелства и арести. Последното е единственият метод да станем естествена страна, в която всеки получава съгласно делата си.

Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР