Само конкуренцията и по-високият внос могат да намалят цените на

...
Само конкуренцията и по-високият внос могат да намалят цените на
Коментари Харесай

Само конкуренцията и по-високият внос могат да намалят цените, смята финансист

Само конкуренцията и по-високият импорт могат да понижат цените на стоките, които се продават на българския пазар. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria финансистът Любомир Дацов, като няколко пъти сподели, че не „ мисля, че държавното управление се пробва да овладее цените “. „ Чудя им се, за какво ще провокират растеж на цените?! Влошават си взаимоотношенията с цялостен един транспарантен бранш “, уточни Дацов, визирайки подхванатите ограничения на кабинета към хипермаркетите.

„ Не мисля, че държавното управление се пробва да овладее цените, тъй като би трябвало да вършим разлика сред инфлация и равнище на цени “, добави финансистът. И попита: „ Като лимитират всички съществени неща, от кое място ще взимат пари? “

Според него инфлацията се бори с други ограничения, което би трябвало да бъде посочено в „ портфолиото “ на ръководещите. „ За да ограничиш търсенето, би трябвало да ограничиш потреблението, в случай че щете повдигане на налозите, което са безусловно непопулярни ограничения. “, сподели Дацов. По думите му е нужно и да се подкрепи предлагането.

„ Едно от нещата, които можеше да направи кабинетът, е да облекчи влизането на непознати артикули оптимално бързо, с цел да вдигне конкуренцията в страната. “ Но, съгласно него, се случва тъкмо противоположното – в допълнение се усложнява влизането на непознати артикули и артикули.
„ Кой ще носи отговорност, в случай че една част от магазините стартират да банкрутират, обществените помощи ще се свият и рекламните бюджети, ще стартират огромни проблеми “, счита Дацов.

„ Правителството приканва да се наруши законът – договарянето на цените в действителност е неразрешено, а цялата концепция на държавното управление е да се договорят да понижат цените... “, изясни той.

Прогнозата му е, че тази година ще има стопански напредък окол о 1.2 - 1.4 %, като българската стопанска система сега няма никакви признаци на криза .

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР