Само като съветник на финансовата министърка настоя да бъде представен

...
Само като съветник на финансовата министърка настоя да бъде представен
Коментари Харесай

Каримански вече не иска да го свързват с партията на Слави Трифонов

Само като консултант на финансовата министърка настоя да бъде показан Любомир Каримански, някогашен народен представител от „ ИТН “. Финансистът гостува тази заран по „ Би Ти Ви “ и настоя, че към този момент не следва да бъде представян като човек от Има Такъв Народ, написа „ 24 часа “.

Но вие бяхте острие на партията в Народното събрание, възкликна водещата Мария Цънцарова. Бях от гражданската квота, нямах партийни задължения, а единствено професионални, отговори Каримански. Бях експерт, който се придържаше към знанията, уменията и опита си, не толкоз към партийни канони, добави ексдепутатът.

На този стадий завърших с политиката и съм единствено консултант на финансовия министър, съобщи още някогашният претендент за началник на Българска народна банка, към чиято кандидатура стартира разпадът на четворната коалиция.

Ако има избори, не виждам формата, който може да ме притегли сега, отсече ексдепутът. Не бил отчаян от Има Такъв Народ, взаимно гледали в една посока, само че до този миг. Сега не желал да се занимава с политика, а с това, което има като насъбрани познания. Бил на „ пауза, до момента в който личностите се съберат към нещо, което е значимо “.

Със Слави Трифонов не са се чували от деня на изборите. Имали „ естествени “ връзки – като на водач на партия и човек от гражданската квота. „ Нищо повече “, сподели Каримански и затвори тематиката.

Доста пресилено е, че страната банкрутира. Така Каримански разяснява изказванията на Кирил Ананиев от ГЕРБ. Трябва обаче да сме задоволително виновни към разноските и да поставим всички старания стопанската система да работи с нужните растежи.

Дефицитът би трябвало да се преглежда освен за 2023 година, а и за актуалната година, рамката е обща.

3,9 милиарда лева по проекта за възобновяване общо би трябвало да са получени до края на тази година, от тях са изхарчени единствено 100 млн. Останалите 3,8 милиарда какво покриват до Нова година – те са в приходната част на бюджета и действително покриват всички обществени разноски, а и всички обезщетения, към които се стремим. Значи имаме прикрит недостиг от към 1,1%, пресметна той.

Категорично помощите и обезщетенията не би трябвало да са на калпак, изясни съветникът.

Две цени не би трябвало да има за тока, сходна политика може да се прави единствено от един постоянен кабинет, отсече още Каримански. Това предложение не мисля, че ще бъде направено. Тази догадка даже не била разисквана с Министерството на финансите, твърди той. Имало задоволително механизми да не се разделя на 2 цени.

Лихвите по заемите ще порастват, удостовери прогнозите Каримански. Но с повишаването им ще се овладява инфлацията и в случай че тя бъде смъкната към средата на идната година, значи работата е свършена. Въпросът е бизнесът да получи задоволително капитали и инструментариум от страната, с цел да си свърши работата, другояче няма по какъв начин да се възвърне растежът.

Едно семейство с жилищен заем би трябвало да си ограничи съществено харчовете и в случай че може, хората да се преквалифицират, с цел да взимат повече пари, посъветва той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР