Доли Партън, Пол Маккартни и Ринго Стар се събират на нейната обложка на „Let It Be“

...
Само иконата на кънтри музиката Доли Партън може да събере
Коментари Харесай

Само иконата на кънтри музиката Доли Партън може да събере легендите на Бийтълс Пол Маккартни и Ринго Стар заедно, за да запишат ново изпълнение на една от най-емблематичните песни на тяхната група.

Партън дебютира с кавър на хитовата балада на Бийтълс от 1970 г. „Let It Be“ в четвъртък като най-новия сингъл от предстоящия й рок албум „Rockstar“, а парчето включва както Маккартни, така и Стар.

„Бях толкова горда, че мога да пея песни като „Let It Be“ с Пол Маккартни“, каза Доли в епизод на Talk Shop Live в четвъртък вечер, добавяйки, че Маккартни пее и свири на пиано, а Стар свири на барабаните в песента.

Известният рок певец и китарист Питър Фрамптън и Мик Флийтууд от Fleetwood Mac също участват в осеяното със звезди парче.

„Това само по себе си е като история“, каза тя.

Партън също говори за това как се е събрало това „мини Бийтълс събиране“, като каза, че всичко е започнало, когато тя просто е помолила Маккартни да сътрудничи на нейната версия на „Let It Be“, защото „това е негова песен, той е съавтор на нея“.

(Отляво) Ринго Стар и Пол Маккартни на премиерата в Лондон на "The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years" през 2016 г. (Отляво) Ринго Стар и Пол Маккартни на премиерата в Лондон на „The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years“ през 2016 г. Фред Дювал/FilmMagic/Гети изображения

Тя продължи да казва, че корицата първоначално е имала друг барабанист, който вече е записал тяхната част, но след като Маккартни записва вокалите си, „Помислихме си, защо просто не заменим барабаниста с Ринго.“

„И така направихме това, защото си помислих, уау, това ще са всички Бийтълс“, каза Партън. (Стар и Маккартни са двамата оцелели Бийтълс; Джон Ленън почина през 1980 г., а Джордж Харисън почина през 2001 г.)

Първоначално изпята от Маккартни и написана от него и Ленън, „Let It Be“ е заглавната песен от последния албум на Бийтълс, издаден през 1970 г. Последното им предложение като „прекрасната четворка“, албумът исторически означава края на изключително влиятелна ера в музиката, което прави това събиране на Бийтълс повече от 50 години по-късно много по-специално.

„Rockstar“ е първият опит на Партън в рок музиката, концептуален албум, вдъхновен от въвеждането й през 2022 г. в Залата на славата на рокендрола – чест, която тя пословично, макар и учтиво, се опита да откаже в началото, казвайки в изявление в своя Instagram на времето, когато тя не чувстваше, че е „заслужила това право“.

Горещо очакваният албум включва колаборации с музикални легенди, включително McCartney, Starr, Elton John, Debbie Harry и Stevie Nicks. Албумът включва и съвременни изпълнители като кръщелницата на Партън Майли Сайръс и поп певците Лизо и Пинк, сред много други.

“Rockstar” ще бъде пуснат в световен мащаб на 17 ноември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР