Само хората, инжектирани с бустерна доза ваксина срещу коронавирус ще

...
Само хората, инжектирани с бустерна доза ваксина срещу коронавирус ще
Коментари Харесай

Германия затяга ковид мерките и намалява срока на карантината

Само хората, инжектирани с бустерна доза ваксина против ковид ще могат да влизат в заведения за хранене и питейни заведения в Германия без да би трябвало да показват негативен тест, заяви канцлерът Олаф Шолц, представен от Ройтерс и ДПА.

Той означи на конференция, че немското държавно управление си е сложило за цел в страната да бъдат сложени още 30 милиона дози до края на месеца. Освен това инжектираните с подсилваща доза хора и възстановилите се след боледуване няма да би трябвало да се изолират след контакт със инфектиран, сподели още федералният канцлер след видеоконферентно съвещание с министър председателите на 16-те немски провинции.

Дължината на карантината ще бъде съкратена от 14 дни до 10 и ще е разрешено тя да бъде прекъсната предварително при показване на негативен тест след седмия ден.

" Ваксинацията е значима. Ние би трябвало да реализираме повече прогрес " в тази област, съобщи немският канцлер. " Ясно е, че (новият коронавирусен вариант) Омикрон ще остане с нас за известно време, тъй че към момента не можем да кажем на нашата здравна система, че заплахата е минала ", добави той.

Преди видеоконференцията немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах назова заведенията за хранене " проблематична зона ". " Хората постоянно седят с часове без маска " в тези заведения, аргументира се той, говорейки по телевизия Ер Те Ел.

В последно време броят на новозаразените в цяла Германия се усилва. При това институтът " Роберт Кох " предизвести, че действителният брой може да е доста по-висок, защото в почивния интервал към Коледа не са били правени задоволително проби.

По данни на института новите случаи в четвъртък са 56 335 - с към 15 хиляди повече спрямо преди седмица. Въпреки това той регистрира, че смъртността леко е намаляла по отношение на миналата седмица, като през вчерашния ден са умряли 264 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР