Само година след старта на видеоканала си в социална мрежа,

...
Само година след старта на видеоканала си в социална мрежа,
Коментари Харесай

Влогър със сериозни шансове да победи Лукашенко на изборите в Беларус

Само година след старта на видеоканала си в обществена мрежа, беларуският влогър Сергей Тихановски бързо набира известност като водач на ново политическо придвижване, което да победи сегашния президент на страната Александър Лукашенко на президентските избори тази година.
Кампанията против президента Лукашенко провокира сериозен интерес към вота, откакто от съвсем 20 години насам изборите са чисто официални. Лукашенко е на власт от 1994 година насам.
Заради акцията си против сегашния президент Тихановски си навлече гнева на управляващите в страната и е изправен пред ефикасна неоправдателна присъда в страната, която е пресечна точка сред Европейски Съюз и Русия.
Популярността на канала му „ Страна за живот “ събра към 230 000 клиенти с клипове за корупция, пропуски в правосъдната система и злоупотреби в полицията. В развълнуван спор той даже назова Лукашенко " хлебарка ".
" Вече 26 години диктаторът управлява страната с незаконна непросветеност и немарливост ", споделя Тихановски във видео от 7 май, което направи след година на пътешестване в страната, с цел да се срещне с елементарни хора.
Той обаче не можа да подаде документите си за регистрация на президентските избори, откакто беше задържан за митинг при започване на предишния месец. За да не подведе феновете си, Тихановски ще записва брачната половинка си Светлана като претендент на неговото място. Над 100 хиляди подписа са събрани за документите за регистрация - както е належащо по закон.
От изборната комисия на страната зависи дали тя ще може да застане против Лукашенко на изборите.
Беларуският водач, постоянно именуван " последният деспот " в Европа, към този момент съобщи, че не се тормози от конкуренция на изборите, и че обществото не е готово да гласоподава за жена. Изказването му бе в деня, в който Тихановски бе задържан в град Гродно след среща със симпатизанти. На фрагментите от ареста се вижда по какъв начин двама служители на реда се доближават до него и го арестуват, а по-късно полицията популяризира известие, в което бе обяснено, че мъжът нападнал служителите на реда. В известието се споделя още, че при обиск в дома му са конфискувани 900 хиляди $. " Ние в никакъв случай не сме имали толкоз пари през целия си живот ", разяснява по-късно брачната половинка на влогъра.
Друг опозиционен претендент на президентските избори, кандидатирал се през 2010 година - Никола Статкевич, също бе задържан и прекара няколко години в пандиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР