Само година след грандиозния юбилеен мач на стадион Васил Левски,

...
Само година след грандиозния юбилеен мач на стадион Васил Левски,
Коментари Харесай

Стоичков: Всички звезди на "Барселона" ще дойдат в Стара Загора

Само година след грандиозния юбилеен мач на стадион " Васил Левски ", легендата на родния футбол Христо Стоичков провежда нов мегасблъсък. На 20 септември в Стара Загора Дрийм тиймът на " Барселона " от 90-те години ще се изправи против част от най-хубавите български играчи за всички времена.

По този мотив в предаването " 120 минути " по bTV носителят на " Златната топка " разкри, че всички величия, с които е играл в " Барса " са приели на драго сърце да дойдат в България. Стоичков посочи, че е избрал Стара Загора, тъй като с този град са свързани първите му стъпки във футбола.

-->

" Избрах Стара Загора, тъй като също съм минал оттова. Историята ми е малко по-различна от другите, просто през 1985-а година трябваше да вляза и боец в Стара Загора. Първите ми стъпки и като футболист са от този град. Преди да навляза в огромния футбол, след наказването ЦСКА - " Левски ", трябваше 6 месеца да бъда в Стара Загора. Този град ми е посочил огромно почитание ", сподели някогашният нападател на каталунците.

Стоичков разкри, че идната година се приготвя огромна изненада в София: " Аз съм горделив с това, което стана за 50-годишнината ми и за мача на Димитър Бербатов. Догодина, живот и здраве, ще създадем нещо неповторимо и в София. Голяма изненада ще е. "

Българският футбол живее със загатна за САЩ`94 и не може да надскочи равнището си, уверен е носителят на трофея в Шампионската лига.

" Стигнахме до такава степен, че още живеем в 1994 година Не се е трансформирало нищо, това е огромната пакост. Нито се работи в детско-юношеския футбол, приказва се непрекъснато за корупция. Ако не променим нашето мислене да приготвяме децата в детско-юношеския футбол и единствено да мислим за този или оня трансфер, няма по какъв начин да стане ", посочи Камата.

От няколко години някогашният капитан на националния тим влиза в ролята на публицист за телевизия Унивижън.

" На мен ми се пада да върша филми - за Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар, Диего Симеоне или пък Жозе Моуриньо. Тази година възнамерявам изявленията с Чики Бегиристайн и Пеп Гуардиола. Искам да направя един огромен материал за Югославия. Ще проучвам цялата история на югославския футбол - като започнеш от Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Македония и Черна гора. Всички тези страни едно време бяха градове и са играли за националния тим на Югославия. Макар че в този момент са с друг байрак, тези хора не престават да са другари и да се почитат ", показа проектите си Стоичков.

Освен това той разкри, че мечтае един ден да вземе изявление от Антонио Бандерас, тъй като той е знак на неговото потомство и на испанското кино. Легендарният нападател добави, че колкото и да желае да разпространява българската просвета и обичаи би било извънредно мъчно да изясни на испанската си публика кои са Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Иван Иванов, Татяна Лолова и Николай Славеев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР