Само фирми, близки на кмета на Батак Петър Паунов печелят

...
Само фирми, близки на кмета на Батак Петър Паунов печелят
Коментари Харесай

ГЕРБ за кмета на Батак: Феодал и идиот, БСП: Извинихте ли се за Добрев?

Само компании, близки на кмета на Батак Петър Паунов печелят публичните поръчки в града.

Това обявиха общинарите от ГЕРБ, които през днешния ден внасят искане за оставката на Паунов, който някои от тях дефинираха пред NOVA като „ идиот” и „ феодал”.

Българска социалистическа партия разкри Габрово-гейт с брата на Томислав Дончев

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, съпоставен с Хасково

Петър Паунов е кмет на Батак от 12 години, издиган за мандатите си от Българска социалистическа партия. След локалните избори през 2015 обаче напуща партията.

Сега той е упрекнат от прокуратурата в няколко длъжностни закононарушения. Едното е нелегитимна продажба на общински парцел за 2400 лв.. Другото е деяние при спор на ползи – фамилната му компания „ Престиж-Паунов” печели директно или като подизпълнител поръчките за снегопочистването в града.

Общинарите от ГЕРБ в града настояват, че компаниите на Крум Паунов, сина на кмета, са ремонтирали покрива на общината и са ангажирани и по други инфраструктурни планове. Кметът е в болнични от 9 октомври насам.

Синът му работи посредством подставени компании. Получава се циничен кръг и той извършва всички поръчки ”,

настояват общинските съветници от ГЕРБ.

От партията са почнали да подават сигнали до прокуратурата още преди години, само че развиване до този миг не е имало.

Причините за желаната оставка на кмета са свързани с публичните поръчки и със самото поведение на кмета.

„ Ако продължи ръководството му, общината ще се трансформира в кметство. Притеснени сме от обстоятелството, че единствените доходи са от налози, такси и продажба на имоти”, счита Атанас Коларов от ГЕРБ.

„ Този феодал трансформира Батак във феодално притежание. Обезлюди града. Искаме оставката на този глупак и да остави града се развива като всички останали общини. 2 милиона (лева) общината е на червено”, съобщи Иван Хрисин.

Хрисин е заемал управителни позиции при предходни администрации в Батак. Като представител на тогавашното Съюз на демократичните сили против него има обвинявания за толериране на роднински компании в дървопреработвателния бизнес.

По неговите думи през днешния ден, при сегашния кмет Паунов публичните поръчки не се афишират и се раздават скрито на компаниите на сина му.

Бойчев: ГЕРБ ги е боязън, че Българска социалистическа партия е опция

Корнелия Нинова разгласи: събаряне на ГЕРБ и предварителни избори



Българска социалистическа партия не може да носи отговорност за Петър Паунов, тъй като той е напуснал партията след локалните избори през 2015 година, посочи депутатът Александър Симов.

„ ГЕРБ извиниха ли се за Делян Добрев”, отговори представителят на „ столетницата” на въпроса дали партията му дължи опрощение за държанието на кмета на Батак.

Корупцията е основен проблем за България и с претенции избор на съмнение към държавното управление Българска социалистическа партия приказва и с гласа на недоволните в Батак, „ макар че са от друга политическа сила”, съобщи Симов за общинарите от ГЕРБ.

Партията не е съд и прокуратура, с цел да раздава санкции при недоказани обвинявания ,

отговори Симов на рецензиите на ръководещите, че Българска социалистическа партия не се прочиства от хора като депутата Манол Генов, упрекнат за пазаруване на ромски гласове.

Той даде образец с кмета на Асеновград Емил Караиванов, шумно упрекнат в злоупотреби през 2016, а неотдавна оневинен в съда.

„ Трябваше ли да скочим да играем този демонски танц върху костите му, когато в последна сметка се разбра, че той е невинен”, пита Симов.

ГЕРБ се събра след Конгреса на Българска социалистическа партия: Мракобесните времена на Българска комунистическа партия

Цветанов: Вотът на съмнение ще бъде пилеене на време

Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че ГЕРБ би трябвало да преценят дали да връщат хора като някогашният народен представител Живко Мартинов-Суджука, в случай че се окажат почтени.

Вотът на съмнение е най-мощният инструмент, с който една съпротива разполага да сложи дадена тематика на дневен ред .

ГЕРБ ще конструират антикорупционният орган, тъй че те да назначават ръководителя му. Няма по какъв начин едно болшинство да проверява единствено себе си. За тях това не е приоритет”, съобщи Симов по отношение на претенции от опозицията избор на съмнение към кабинета Борисов.

Българска социалистическа партия ще води договаряния за поддръжка с Движение за права и свободи и „ Воля”, като обаче даже събраните гласове на трите политически сили не надвишават болшинството на ГЕРБ и Обединени Патриоти. Така вотът ще бъде по-скоро алегоричен акт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР