Само екипажът на турския кораб YILDIRIM“ не беше строен на

...
Само екипажът на турския кораб YILDIRIM“ не беше строен на
Коментари Харесай

Смут сред българските редици! Екипажът на турския кораб не отдаде чест на Румен Радев

Само екипажът на турския транспортен съд „ YILDIRIM “ не беше строен на палубата, с цел да отдаде чест на българския държавен глава и главнокомандващ Румен Радев на финала на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2017 “. Всички кораби в строй килватер на разстояние от 750 м минаха край фрегатата „ Дръзки “, от борда на която президентът и военният министър Красимир Каракачанов следиха учението в избрания ВИП-ден, написа " Труд ".



По военноморския обред екипажите на военните кораби по море минават в строй и отдават чест на главнокомандвищия и всички посетители с него. За привет със строени екипажи минаха нашите кораби водени от флагмана “Верни “, румънската фрегата “REGELE FERDINAND “и ексдреният миноносец „ DUNCAN “ на Обединеното кралство, който е без палуба, само че екипажът му излезе на командния мостик. На палубата на турския транспортен съд имаше единствено един офицер. „ По отношение на неналичието на строен екипаж на борда на „ YILDIRIM “ – това е въпрос, който ще бъде разискван по време на заключителния интервал, би трябвало да забележим какви са били аргументите за това, какво стои зад това деяние. Всеки припрян коментар би бил непотребен и непотребен “ – това изясни пред медиите след учението командирът на Военноморски сили на Република България контраадмирал Митко Петев.

Президентът Румен Радев даде висока оценка за „ Бриз 2017 “, което в заключителния стадий продължи повече от 5 часа в намерено море и протече в 8 епизода. „ Това е едно огромно обучение освен като брой участници, а и като необятен набор на решение на задания и като трудност на сюжетите “, сподели Радев.

Той изрази упованията си планът за нови кораби да бъде предвижен на следващетап и неотложно в построяването им да бъде включена българската промишленост. Според военния министър Красимир Каракачанов би трябвало да се отделят нужните средства и за частична рационализация на в този момент съществуващия флот, а строителството на нови кораби би трябвало да е с оптимално българско присъединяване. Румен Радев: Трябва необятен публичен спор за СЕТА Предстои национална ратификация от всяка една страна-членка на Европейски Съюз на интернационалния контракт СЕТА.

Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение с Канада или по този начин нареченото СЕТА е един извънреден комплициран и изчерпателен контракт, сподели по време на националното обучение „ Бриз 2017 “ във Варна президентът Румен Радев, който предния ден сезира Конституционния съд за комерсиалното съглашение с Канада. Според него интернационалният контракт ще има отражение във всички области на публичния живот.

„ Важно е да имаме най-точната информация, да имаме открит спор и ратификацията от страна на България да бъде осъществена с оптимален консунсус. Спомнете си по какъв начин беше признат Законът за концесиите от предходния парламент в последния миг и с най-малък брой гласове “, акцентира президентът.

Снимки: Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР