Само едно от пет изследвани и предлагани на пазара овчи

...
Само едно от пет изследвани и предлагани на пазара овчи
Коментари Харесай

Само едно от петте най-скъпи овчи сирена у нас съдържа единствено овче мляко

Само едно от пет изследвани и предлагани на пазара овчи сирена съдържа единствено овче мляко, останалите са създадени със примес от овче и краве. Това оповестяват от " Сдружение за налична и качествена храна “ след направени проби в акредитирана интернационална лаборатория.

Тестовете в акредитирана интернационална лаборатория са направени след сигнали от консуматори и са финансирани от " Сдружение за налична и качествена храна ". Изследвани са 5-те най-скъпи и най-популярни на пазара овчи сирена и инспекцията демонстрира, че единствено едно от тях е в действителност овче сирене, останалите са примес.

След извършен тест в акредитирана интернационална лаборатория направени и финансирани по поръчка на „ Сдружение за налична и качествена храна “ беше открито, че единствено едно от 5-те най-скъпите и най-популярни на пазара овчи сирена в действителност съдържат единствено овче мляко, останалото се смес- овче с краве мляко.

Това сигурно вкарва в илюзия българските консуматори, които заплащат за този артикул едно от най-скъпите цени в бранша и чакат да получат артикул напълно от овче мляко. Констатираното нарушаване съставлява и фрапантно нарушаване на конкурентното право, тъй като към сегашния миг 1 литър от тази суровина е три пъти по-скъп от кравето мляко, с което се размесва.

Това значи, че производителите на овче сирене получават в пъти по ниска като себестойност продукция. Част от потребителите купуват точно овчето сирене заради алергии или по лекарско наставление и съществуването на други типове мляко може да докара до здравословни проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР