Само едно нарушение е имало на територията на Природен парк

...
Само едно нарушение е имало на територията на Природен парк
Коментари Харесай

Ограниченията за коли на Шуменското плато дадоха резултат

Само едно нарушаване е имало на територията на Природен парк “Шуменско плато” за интервала от 13 ноември м.г. до 12 февруари 2018 година. През трите месеца на горските пътища в парка бяха сложени бариери и беше неразрешено прекосяването на моторни транспортни средства. Това стана със заповед на РДГ-Шумен и оттова в сряда се похвалиха с положителния резултат.

“За повторно ограничаваме придвижването в парка през зимата, тъй като видяхме, че превантивната активност прави доста по-добра работа от всичко останало. За всички е видно, че похищения в гората нямаше”, разяснява зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Геронтиев. Той сподели още, че превантивните ограничения изискват по-голям финансов запас и натоварват повече сътрудниците му, само че пък резултатите демонстрират, че напъните са си коствали.

През последните няколко години кражбите на дърва в парка зачестиха и по тази причина взехме решение, че би трябвало да променим нещо, с цел да спрем противозаконната активност. Затварянето на горските пътища и 24-часовите наряди, които даваме се оказаха най-хубавото, което можем да създадем. След като приложихме тези ограничения, кражбите на дърва спаднаха внезапно, изясни инж. Геронтиев и добави, че при нужда и през идната зима ще се желае издаването на заповед от РДГ-Шумен, с която да се ограничи достъпа до платото. Ръководството и чиновниците на ДГС-Шумен благодарят на всички жители, които освен по време на възбраната, само че и в този момент подават сигнали за нередности

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР