Само едно момиче от Пловдив е получило пълни 100 точки

...
Само едно момиче от Пловдив е получило пълни 100 точки
Коментари Харесай

Ученичка от Пловдив със 100 точки по български език и литература

Само едно момиче от Пловдив е получило цялостни 100 точки по български език и литература на националното външно оценяване за VII клас, разгласи началникът на РУО в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . С 0 точки са 45 ученика, те са от 9 учебни заведения в региона.

На изпита по математика резултатите са по-добри. Там с по 100 точки са 25 възпитаници, с 0 – 38 деца. Общо по двата предмета с 0 точки са 11 възпитаници.

Няма ученици в региона, които да са получили по 100 точки и за двата предмета, сподели още Пакова. Но има двама, които са стигнали съвсем този най-много и са със 199.5 точки.Те имат по 100 точки по математика и по 99.5 по БЕЛ.

Пловдивска област е на 9-то място в страната като резултат по БЕЛ и на 6-то място по математика, сподели още Пакова.

Според статистиката спрямо предходни години резултатът по БЕЛ е по-добър тази година, а по математика – малко по-лош.

От РУО не дават статистика за по-добри учебни заведения и по-лоши, тъй като такава не може да се направи, поради другият брой на учениците. На изпита по БЕЛ в региона се явиха общо 5949 възпитаници, а по математика 5652.

По-късно денем на уеб страницата на РУО ще бъде оповестена годишната статистика и всеки родител ще може да види къде по скалата се намира резултатът на детето му.

Утре, и в сряда - на 28 и на 29 юни, от 9 до 17.30 часа, родителите с учениците ще могат да видят своите работи в центровете, в които се ревизираше.

Определени са и центровете за подаване на документи. Центровете са същите като предходната година. Само за Асеновград има смяна – документите там ще се подават в учебно заведение “Ангел Кънчев ".

Работата на комисиите е от 8 до 18 часа и дните, в които ще се н одобряват документи са 5 и 7 юли за първо класиране. Предимно електронно ще се попълня заявката.

Първото класиране ще се разгласи на 12 юли, а записването ще е от 13 до 15 юли. Цялата акция завършва на 3 август.

От РУО приканват родителите да записват повече стремежи и учебни заведения, с цел да не се стигне до там, че да има подадено единствено едно учебно заведение и детето не е признато на първо класиране. Тогава ще би трябвало пъкъл чака за свободно място до трето класиране.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР