Само една трета от българите са пътували зад граница през

...
Само една трета от българите са пътували зад граница през
Коментари Харесай

На почивка зад граница: Къде ходим и колко харчим?

Само една трета от българите са пътували зад граница през 2015 година, като престоите им са продължавали приблизително по 4 дни, а дневните им разноски са били приблизително 30 евро. Това сочи обширна статистика на " Евростат " за пътуванията и разноските за тях на европейските жители от всички страни членки.

Надали за някого е изненада, че най-популярните дестинации за туристите от България са прилежащите Гърция и Турция. В първата нашенците пътуват приблизително за 5,9 дни и харчат по 47 евро дневно.

Престоят в Турция излиза малко по-скъпо - приблизително по 57 евро на ден.

Трета по известност за българите е Германия, само че там нашенците прекарват двойно повече време, в сравнение с в южните ни съседки - приблизително по 12 дни. Дневните им разноски също са доста по-малки - по 35 евро.

 Снимка 304663
Източник:

От друга страна близо 38% от туристите у нас са български жители, които почиват към 4 дни и харчат приблизително по 30 евро дневно. От задграничните гости най-многобройни са германците, следвани от румънците и руснаците.

От " Евростат " обаче имат данни за престоя и разноските единствено на посетителите от Румъния. Те почиват у нас приблизително по 5,8 дни и харчат по 61 евро на ден.

 Снимка 304664
Източник:

За разлика от българите, европейците са пътували доста повече през регистрирания интервал. 58,3% от тях са били отвън родината си най-малко един път през 2015 година, като са харчили приблизително 53 евро дневно и са почивали приблизително по 4 дни.

Топ дестинация по известност е Испания, където са ходили 5,2% от пътуващите европейски жители. Там те са харчили приблизително по 86 евро дневно, а престоят им е бил към 9 дни.

Малко по-големи са били разноските за втората най-желана дестинация - Италия. Там туристите са харчили приблизително по 99 евро на ден за интервал от една седмица.

Трета по известност е Франция, където европейците също отсядат за към 7 дни. В тази страна обаче изхарчените дневни са минимум - по 73 евро.

 Снимка 304662
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР