Само една сватба ще има в Пловдив утре в деня

...
Само една сватба ще има в Пловдив утре в деня
Коментари Харесай

Само една сватба в Пловдив в изборния ден

Само една женитба ще има в Пловдив на следващия ден в деня на парламентарните избори и католическия Великден. Щастливата двойка ще подписа цивилен брак в 14,30 часа в Дома на младоженците на ул. " Христо Г. Данов ". Ритуалът ще се организира в залата при съблюдаване на защитните ограничения - маски и до 15 посетители, сподели шефът на Общинското дружество " Радостни обреди " Чудомира Пинджева.

Втората зала за младоженците в " Тракия ", която се намира в постройката на районното кметство, е затворена, тъй като в помещението се съхраняват бюлетините. За 4 април беше декларирана още една женитба, само че бъдещите съпрузи са били принудени да я отсрочат, откакто се оказа, че един от тях е бил в контакт със инфектиран от COVID-19. Някои влюбени обаче се въздържаха да се женят на изборите поради рестриктивните мерки. Първо, в заведенията се сервира единствено навън, второ - в неделя от 6 часа сутринта се вкарва изсъхнал режим, макар че за сватби се прави изключение.

Пандемията и въведените ограничавания не стопират кандидат-младоженците. За цивилен брак през април към този момент са записани 52 двойки. Заявления се подават за топлите месеци, тъй като всички ние живеем в очакване за спад на болните и с вярата, че през лятото заведенията ще проработят обикновено, разяснява Пинджева. И през днешния ден в Дома ще звучи " Менделсон ", въпреки и единствено за една двойка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР