Само една от 13 обществени чешми в Шумен е годна

...
Само една от 13 обществени чешми в Шумен е годна
Коментари Харесай

Водата от само една обществена чешма в Шумен е годна за пиене

Само една от 13 публични чешми в Шумен е годна за пиянство вода. Това е посочил лабораторният надзор на водата от тринадесет локални водоизточника, осъществен през месец август.

Това сочи информация на уеб страницата на Регионалната здравна ревизия - Шумен.

По всички изследвани индикатори дава отговор водата от чешмата в Шумен по пътя за кв. „ Дивдядово ".

С отклонения по микробиологични индикатори е водата от чешмите в Шумен до к-с „ Кьошковете”, по пътя за Паметник „ Създатели на българската държава”, в околност Бабешкия мост, кв. „ Б. Българанов “, в кв. Дивдядово, ул. „ Изворна “ до комплекс „ Бохеми “, в кв. „ Дивдядово ", ул. „ Поройна “, на кръстовището на ул. „ Тетово “ и ул. „ В. Левски “ - против Томбул джамия, от чешма №1 по пътя за с. Лозево, чешма №2 по пътя за с. Лозево, чешма „ Баба Конда “ в с. Салманово и от чешмата на разклона за с. Кочово по пътя от с. Лозево за с. Новосел.

Водата от тези чешми не би трябвало да се употребява за пиянство.

Водата от чешма „ Баба Пикла “ в с. Салманово е с отклонения по микробиологични индикатори и с наднормено наличие на нитрати.

Измерената стойност за нитрати е 90 мг/л при оптимално позволена 50 мг/л. Водата от тази чешма не следва да се употребява за пиянство. Водата от чешмата на ул. „ Янко Сакъзов” е с наднормено наличие на нитрати. Измерената стойност за нитрати е 58 мг/л при оптимално позволена 50 мг/л.

Водата от тази чешма да не се употребява за пиянство от дребни деца. Получените резултати отразяват моментното положение на водата от локалните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят напълно от метеорологичните условия, защото не се прави спомагателна обработка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР