Само една оферта е получило Министерството на отбраната (МО) в

...
Само една оферта е получило Министерството на отбраната (МО) в
Коментари Харесай

Само една компания кандидатства да построи 2 корвети за армията

Само една оферта е получило Министерството на защитата (МО) в процедурата за доставка на два модулни патрулни кораба за потребностите на военноморските сили (ВМС), осведоми " Капитал Daily " в днешния си брой.

За задачата са планувани 820 млн. лева

Не се оповестява името на компанията. Предстои офертата да бъде прегледана в междуведомствена група, която ще оцени техническото и ценовото предложение на база на утвърдена методика и ще излезе с предложение за по-нататъшни дейности.

Още със старта на процедурата разнообразни източници от отбранителните среди твърдяха, че тя е писана по този начин, че да завоюва варненската корабостроителница " Делфин ", косвено свързвана с предприемача Кирил Домусчиев, се споделя в обявата.

" От деклариралите интерес още шест компании, четири дадоха отговор, че не могат да показват предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за капиталов разход, при подаване даже на една оферта, тя би трябвало да бъде прегледана и оценена ", твърди контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморски сили и съпредседател на междуведомствената работна група. По информация на " Капитал " цялата документи от над 400 стр. е била на български език като претендентите са имали месец, с цел да я преведат, да се срещнат с нея и да изготвят своите оферти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР