"Само една обединена, силна, дисциплинирана, хладнокръвна и умна държава може

...
"Само една обединена, силна, дисциплинирана, хладнокръвна и умна държава може
Коментари Харесай

Борисов с важни новини за допълнителното заплащане на медицинските работници и пенсиите! БЛИЦ TV

"Само една обединена, мощна, дисциплинирана, невъзмутима и интелигентна страна може да преодолее протичащото се ", това съобщи министър председателят Бойко Борисов на незабавната среща при президента Румен Радев, на която се дискутира разпространяването на ковид в България.

"Няма страна в Европа да няма дефицит на всеки един консуматив, който вие казахте ", обърна се министър-председателят към президента.

БЛИЦ напомня, че при започване на срещата президентът избухна с думите "Грозно е! Не го правете! " .

"Действително в Турция го ударих на молба, само че за какво. Но първо би трябвало да мислим за нашите жители. Първо ще задоволим нашите нужни.

За благополучие ние можем да шием защитни маски и костюми. Ние няма да изнасяме преди да се подсигурим изцяло ", безапелационен бе министър председателят.

От думите на Борисов стана ясно, че компаниите у нас, които шият тези защитни маски и дрехи, могат да шият дневно от 2 до 8 хиляди.

Що се касае за средствата министър председателят сподели: "ЕК е като доста от нас - декларират поддръжка, само че поддръжката се състой в това да кажат "Добре, имате си фондове, преструктурирайте ги! ".

"Взе се решение да затворим границите за трети страни. Аз желаех да ми изпратят документ, тъй като ние имаме три сухопътни граници. Още нямам писмена заповед, имаме подготвеност, само че нямаме мнение ", разясни министър-председателят.

"Българите се дисциплинират. Виждат опасността. Мерките ни са съответни и целят едно само нещо - не събиране на доста хора на едно място ", сподели Борисов подкрепяйки думите на президента Радев .

"От бюджетен остатък в този момент към този момент сме на три милиарда и половина недостиг ", разгласи министър председателят.

"Нищо на този миг не заплашва пенсионната система. Тя се попълня от бюджета ", успокои въпреки всичко Борисов.

Той изясни, че всички медицински служащи, които са на предната линия в битката с ковид, ще получат в допълнение чисто 1000 лв. месечно, като за задачата ще се преведат към заплатите им брутно по-високи суми, които да покрият удръжките за налози и осигуровки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР