Само една фирма е подала до момента ценово предложение във

...
Само една фирма е подала до момента ценово предложение във
Коментари Харесай

Предлагат да вкопаят фекалната тръба под Варненското езеро срещу 19 млн. лева

Само една компания е подала досега ценово предложение във връзка за ремонт на фекалната тръба, ситуирана под дъното на Варненското езеро, научи Moreto.net.

HD projects consulting, еднолична благосъстоятелност на италианския жител Марко Фрески, дава оферта за 19 млн. лв.. Посочва, че цената е по-висока и повода за това е по-модерният и добър способ за осъществяване на дейностите по отношение на обичайна методология, заложена в документите.

Компанията смята, че е фундаментално неправилно да се употребява „ открит ров “ като единствена технология за ремонт на развалената тръбна секция, защото е неикономична и опонира на всевъзможни модерни практики.

Дават ценово предложение за тяхната методология, която не планува драгиране на канала и премахване на големи количества замърсяващи материали от дъното. Дори не планува потреблението на огромни количества бетонни структури, планувани за отбрана на тръбопровода.

Предлага се полагане на тръбопровода с минимално покритие 15 – 18 метра под дъното на канала, а не 3, както е съгласно документите.

Методология доста прилича тази, употребена за продупчване на кладенци подземен в търсене на нефт. Служи се с хоризонтално сондиране, което разрешава отделяне на канал за тръбата на огромна дълбочина. Методът се употребява в света повече от 30 години.

Предлагат коренно решение за цялата широчина на канала, чиято приблизителна дължина е 2100 метра. Дават цена от 4700 евро на линеен метър с Данък добавена стойност, което е общо 9 870 000 евро.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР