Само една четвърт от евтиния български ток е купена от

...
Само една четвърт от евтиния български ток е купена от
Коментари Харесай

Манолова: Само 1/4 от евтиния ток ще стигне до българските предприятия

Само една четвърт от евтиния български ток е купена от български предприятия и те са единствено 7. Останалата част е изкупена и препродадена от непознати и наши търговци.

Това разгласи Мая Манолова във живо включване във Фейсбук пред Енергийната борса. " Това е мястото, от което стартира покачването на цените във всички магазини ", сподели тя.
 Манолова: Заложените мини на Борисов в енергетиката гърмят една след друга Манолова: Заложените мини на Борисов в енергетиката гърмят една след друга
„ Искането ни за оставката на енергийния министър е знак към премиера Янев. Всеки кабинет е ефикасен толкоз, колкото е дейно...

" Всъщност цената на тока за небитовите консуматори се търгува тук. Малките магазинчета, цехчета, детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и лекарски кабинети - всички те заплащат много безценен ток поради спекулациите, които се правят тук ", уточни Манолова.

" Вчера след всички обещания от най-високо равнище бе извършен търг с ток от АЕЦ " Козлодуй " и " Марица Изток 2 ". Продадени бяха 495 мегавата. 300 мегавата от АЕЦ " Козлодуй " е огромната част от тока, който АЕЦ-ът ще продаде до края на тази година. Евтиният ток, на който всички се надяваме да поевтини тока на промишлените предприятия, тъй че цените от първа нужда да не порастват. Тези 300 мегавата, плюс другите от " Марица Изток 2 " трябваше да се продадат съгласно обещанията на дребни предприятия, тъй че те да не банкрутират, да не освобождават служащи и най-много тяхната продукция да бъде конкурентоспособна на европейския пазар ", акцентира Манолова.

" Нищо от това обаче не се случи. В резултат на борсовата търговия през вчерашния ден едни търговци изкараха 45 милиона лв.. Повечето от тях към този момент са продали тока, който са купили тук. Вместо да отиде в българските промишлени предприятия, в магазинчетата и в лекарските кабинвети, той отива в разнообразни европейски страни. 8 от търговците, които са купили евтиния ток, са непознати компании. Останалите са български, само че за тях се знае, че търгуват на открито. Някои настояват, че част от тях са свързани с империята на господин Ковачки. Но е реалност, че единствено една четвърт от евтиния ток ще стигне до българските предприятия ", акцентира Мая Манолова. Това ще бъде повода за банкрути, безработица и високи цени.

Според нея би трябвало да се сменят шефовете на държавните енергийни сдружения и на енергийната борса.
 Мая Манолова и Мария Капон: Министърът на енергетиката да подаде оставка неотложно (ВИДЕО) Мая Манолова и Мария Капон: Министърът на енергетиката да подаде оставка неотложно (ВИДЕО)
Мая Манолова и Мария Капон желаеха остваката на министъра на енергетиката. Според тях липсват ограничения, които да овладеят скока на цените...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР