Само една четвърт от анализаторите предвиждат икономиката на САЩ да

...
Само една четвърт от анализаторите предвиждат икономиката на САЩ да
Коментари Харесай

Само една четвърт от анализаторите очакват икономиката на САЩ да изпадне в рецесия

Само една четвърт от анализаторите плануват стопанската система на Съединени американски щати да изпадне в криза тази година, сочат данните от изследване, представено от Асошиейтед прес. 

Участниците в допитването, извършено от американската Национална асоциация за бизнес стопанска система, обаче плануват инфлацията в Съединени американски щати да скочи до над 2,5 на 100 на годишна основа през 2024 година Това е над нивото на годишна инфлация от 2 на 100, към което се стреми Управлението за федералния запас (УФР) на Съединени американски щати, показва АП.

Преди година по-голяма част от анализаторите чакаха американската стопанска система да изпадне в криза на фона на поредното повишение на главните лихвените проценти от страна на УФР. 

Икономиката на Съединени американски щати е най-голямата в света. Икономическите анализатори, взели участие в изследването на американската бизнес асоциация, дефинират вътрешнополитическите и геополитическите опасности като ней-сериозното предизвикателство за нейното развиване. Те показват като най-обезпокоителна заплахата от провокирането на боен спор от страна на Китай в Тайван, който ръководещите в Пекин считат за китайска територия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР