Само един случай на заразен с COVID-19 бе достатъчен на

...
Само един случай на заразен с COVID-19 бе достатъчен на
Коментари Харесай

Нова Зеландия влиза в локдаун заради един случай на COVID-19

Само един случай на инфектиран с COVID-19 бе задоволителен на премиера Джасинда Ардърн да сложи цяла Нова Зеландия в тридневен народен локдаун. Мярката влиза в действие от среднощ, до момента в който управляващите се пробват да открият източника на коронавирусна зараза на разположение, живеещо в най-големия град на страната – Окланд.

Ардърн заяви за затварянето на конференция. Приема се, че казусът на заболелия се дължи на мощно заразния вид „ Делта “. „ Най-доброто, което можем да създадем, с цел да се измъкнем от това допустимо най-бързо, е да сме твърди “, изясни министър-председателят, представена от Bloomberg.

Това е първият случай на позитивна проба за COVID-19 от месец февруари насам. Първият всеобщ локдаун в Нова Зеландия бе разгласен преди повече от година. При така наречен равнище на предизвестие 4 всички учебни заведения, публични заведения и множеството компании би трябвало да затворят, като хората са призовани да носят маска на лицето си, когато излизат на обществени места. Само магазини, предлагащи съществени артикули и услуги, в това число хранителни артикули, гориво и здравни артикули, могат да останат отворени.

Заразеният е неимунизиран мъж в 50-те си години, който се смята за инфектиран от 12 август. Той и изцяло имунизираната му брачна половинка посетили близкия до Окланд район Коромандел през уикенда. Така сега Окланд и Коромандел са сложени под продължен локдаун, който ще продължи 7 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР