Само един плувец се яви на първата тренировка от лагера

...
Само един плувец се яви на първата тренировка от лагера
Коментари Харесай

Само един плувец се яви на лагера на националния отбор

Само един плувец се яви на първата подготовка от лагера на националния тим в София. Тя се организира сутринта на плувния комплекс “Дианабад”, като в нея присъединяване взе само Габриела Георгиева. Неин персонален треньор е Кристиян Минковски, който е и селекционер на представителния ни отбор. Националната рекордьорка на България в гърба разяснява, че състезателите от провинцията нормално се включват следобяд.

Това значи, че за момента не може да се приказва за протест от страна на елитните ни плувци. Дали има подобен ще се разбере едвам след втората подготовка за деня.
Както е известно, националите и управлението на Българската федерация по плуване се озоваха от двете страни на барикадата по отношение на допинг абсурда, който се развихри предходната седмица. Тогава се разбра, че трима състезатели - Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов, са дали позитивни проби за анаболния стероид станозолол. От щаба на националния тим отхвърлиха да имат виновност за случилото се и подчертаха, че на плувците се дават само витамини и аминокиселини за възобновяване на организма след тежките тренировки, само че плувците също настояват, че не са приемали нищо без да пита. В момента тече следствие, с цел да се откри по какъв начин е попаднал препаратът в кръвта на спортистите, които са застрашени с 4-годишно наказване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР