Само Един месец след представянето на своя заместител на смартфона“

...
Само Един месец след представянето на своя заместител на смартфона“
Коментари Харесай

Humane AI Pin се оказа истинска катастрофа и основателите вече искат да продадат компанията

Само Един месец след представянето на своя „ сурогат на смарт телефона “ Humane към този момент наподобява изцяло жертван.

Стартъпът за носими устройства Humane, основател на странния бадж Humane AI Pin, към този момент търси излаз. Bloomberg оповестява, че компанията желае да бъде продадена, откакто първото и само стартиране на пазара на нейния артикул се оказа цялостен неуспех. Въпреки че наподобява, че няма нищо друго в развой на разработка, а AI Pin е към този момент мъртъв, Bloomberg оповестява, че компанията „ се стреми към цена сред 750 млн. и 1 милиарда $ при продажбата “, което е много самоуверено и малко безочливо. Humane е учредена от двама някогашни чиновници на Apple, Имран Чаудри и Бетани Бонджорно, през 2018 година и е набрала 230 млн. $ от някои известни вложители в това число основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман.

Humane AI Pin в началото изглеждаше като забавна концепция. Устройството съставлява носима кутия за гласови команди и камера, с магнитно закрепване към ризата, нещо като комуникатора от Стар Трек. Това устройство сякаш трябваше да размени вашия смарт телефон, само че нямаше обичаен екран, а компанията се похвали по много забавен метод във видеоклипа при представянето му на пазара:

„ Това е един от най-популярните модели: „ Ние не вършим приложения. “ Това значи, че ви остават най-вече гласови команди за всичко, което системата за гласови команди може да обработва. Можете да натиснете предния панел и да зададете въпрос. Камерата също би могла да се включи в качеството да дава отговор на въпроса „ Какво е това нещо? “.

И още, Humane споделя, че паметта на AI Pin и опциите за търсене би трябвало да създадат живота ви по-удобен. Така да вземем за пример във видеото Чаудри желае от Pin да откри кода за вратата на къщата на приятеля му Андрю. За да открие тези числа, той споделя, че би трябвало да се разрови надълбоко в кореспонденцията, а Pin се оправя за секунди. „ Кодът на вратата, който Андрю е изпратил, е 7361 “, отвръща електронната бисквита.

Това наподобява много комфортно. Всеки от нас в някакъв миг се е сблъсквал с сходни обстановки. Но тя повдига спомагателни въпроси. Първо, кой е този Андрю? Знае ли въобще, че кодът на вратата му преди малко е бил споделен с хиляди хора? Не, Имран, това въобще не е готино. Няма значение до каква степен самият Андрю е почитател на това твое откачено нещо. Едва ли ще му хареса фактът, че в този момент към този момент Илън Мъск знае по какъв начин да влезе в къщата му.

Въпреки че нямаше вграден екран, баджът имаше едноцветна 720p лазерна прожекционна система, която прожектираше известия и опростени изображения върху ръката ви. Потребителският интерфейс изглеждаше тъкмо като на смарт часовник и можеше да го управлявате със същата ръка, която употребявате като прожекционен екран. Можехте да наклоните дланта си, с цел да изберете нещо, и да докоснете пръстите си, с цел да го потвърдите, като от самото начало въпросният „ екран “ се деформираше и преместваше върху ръката ви. Говорим в минало време, тъй като това устройство към този момент го няма на никое място.

Подобният на смарт часовник потребителски интерфейс повдига въпроса: „ Защо вместо това просто не си сложим смарт часовник? “ Тогава ще имате същински приложения, същински екран, по-малко чудноват форм фактор, по-добро въвеждане и по-добри гласови команди и евентуално ще коства по-малко. О, да, що се отнася до цената: Humane AI Pin коства 700 $ плюс 24 $ месечна абонаментна такса, до момента в който Apple Watch Series 9 е 400 $.

Освен всички тези проблеми още в напълно началния стадий на работа, устройството беше всеобщо подложено на критика откакто попадна в ръцете на рецензентите. Електронният бадж се предлага в две елементи – с челен изчислителен блок и задна батерия, а двете страни се захващат магнитно закрепване с ризата ви по средата. Оказва се, че ризата по никакъв начин не подхожда като опорна повърхнина за много тежкото устройство и то придърпва надолу някои по-леки облекла. Времето за гласова реакция е в действителност досадно постепенно, а устройството е топло от самото начало, което е необичайно чувство, когато е притиснато към гърдите ви. Автономната работа на батерията е сред два и четири часа. То не може да прави огромен брой обикновени неща като задаване на тревога или таймер. Заключенията от рецензиите варират от „ даже не е безусловно никакво равнище “ на The Verge до „ най-лошият артикул, който в миналото съм разглеждал и рецензирал “ на Маркес Браунли.

Никой не знае какъв брой са били продажбите на компанията, само че AI Pin стартира да се доставя едвам през април. Да накараш създателите си да избягат единствено месец след старта звучи много зле, тъмно и тежко. Трудно е да си представим по-лош процес на събитията и е още по-трудно да си представим, че някой може да заплати 750 млн. $ за компания, която наподобява е на път да се провали и напряко да се изпари. Едва ли някой ще се изненада, в случай че в ИТ историята на човечеството Humane попадне в листата на „ най-големите провалили се софтуерни стартъпи “ дружно с Juicero и Ouya.

Humane AI pin по този начин си и стана черна кутия, която повдига доста въпроси. Това не значи, че стартъпът не е съумял да ни заинтригува. Въпреки безкрайната шумотевица към нововъведенията, рядко има анонси, които в действителност дават обещание нещо ново. А Humane несъмнено съумя да направи тъкмо това. По същата причина обаче продуктът е по-скоро объркващ, в сравнение с ентусиазиращ. И не щеш ли единствено след месец създателите на тази започваща компания с всички сили се пробват да я продадат.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР