Само две парламентарни формации до момента не са издигнали кандидат

...
Само две парламентарни формации до момента не са издигнали кандидат
Коментари Харесай

ДБ и БВ се скатават в кризата с председателя на парламента, a май в тях е разковничето

Само две парламентарни обединения досега не са издигнали претендент за ръководител на 48-ото Народно заседание. Това са „ Демократична България “ и „ Български напредък “. Изглежда и в някоя от тях се намира ключът към изхода от комплицираната обстановка.

Тази заран се провали и петият опит за избор на ръководител.

По време на дебата съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев изясни, че би трябвало да се откри човек, за който да могат да гласоподават „ за “ най-малко 121 народни представители.

„ Гласуването с „ срещу “ и „ въздържал се “ не дава решение. Така че единственото нещо, към което ще ви прикани, е, в случай че няма претендент, за който може да гласувате „ за “, предложете подобен, за който най-малко вие може да гласувате „ за “, добави Василев.

Той наподобява адресира обръщението си към „ Демократична България “. Те не поддържаха нито една от препоръчаните през днешния ден кандидатури – Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “ и Цвета Рангелова от „ Възраждане “.

Най-малката група – тази на „ Български напредък “, пък от през вчерашния ден бойкотира съвещанията, като не участва на тях.

В момента не престават да текат договаряния сред парламентарните сили. Има индикации, че се е стигнало до компромисен вид съгласно неофициални мнения на политици в коридорите.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР