Само двама мераклии да празнуват сватба на 4 години. Столичани

...
Само двама мераклии да празнуват сватба на 4 години. Столичани
Коментари Харесай

Само двама мераклии да празнуват сватба на 4 години


Само двама мераклии да честват женитба на 4 години. Столичани не желаят да се женят на огледална дата, уикендите през май и юни заети занапред.
Във високосната година единствено една двойка избра да подписа брак на 29 февруари, сподели изследване на „ Телеграф “ в обредните домове в София.

Може би не желаят да честват през четири години и по тази причина няма толкоз фенове за този ден, разясниха чиновници от залите за сватби. Тази година не са шлагер огледалните дати с четворки за сметка на уикендите напролет и огромните празници като Гергьовден и Димитровден.

До момента в София има една единствена резервация за женитба на 29 февруари, която е за 16 часа. За целия януари обаче няма нито един свободен час, сочи информация в обредните столични домове. Съвсем слаб е и ползата на влюбените да узаконят връзката си на огледални дати с четворки.

За 4.04.2024 година сега има единствено един записан час за встъпване в брак за 14.40 часа. На 24.04.2024 година мераклиите да отидат до олтара са две двойки. Едната ще се закълне във безконечна честност тъкмо в 14 ч., а другата – в 14.40 часа. Единствената заета дата с четворки е 14 април, която се пада в неделя.

От обредните домове обясниха, че тази година тези дати са през седмицата и може би поради това ползата към тях е слаб. За сметка на това още от първия уикенд на март стремително стартират сватби. Почти всички съботи и недели напролет са заети. Няма никакви свободни часове за женене на 23 и 24 март, както и за 20 и 21 април.

Запазени са още всички свободни часове на 3, 4 и 5 май. Графикът със сватби е цялостен и за 1 май. „ Да “ ще си кажат и 16 двойки точно на Гергьовден. Заети занапред са и 1, 2, 29 и 30 юни, както и 13, 14, 20, 21 юли. Първите два уикенда на август също към този момент са записани и няма нито един свободен час за женитба. Отсега има резервации за септември и за октомври, като шлагер е Димитровден.

Сребърните пръстени са шлагер във високосната 2024 година, ревизира „ Телеграф “. Както повелява традицията, в годината с 366 дни се носи точно този метал и поради това ползата към него е огромен. В момента измежду най-търсените бижута са годежните пръстени от сребро, които могат да се купят за 20 лева втора ръка.

Накитите са second hand, само че множеството вървят със документ и имат достоверна стойност, популяризират търговци. Предпочитани са пръстените с огромни лунни камъни, които се продават за сред 20 лева и 50 лева Въпреки че е година на среброто, не престават да се купуват доста и златни бижута втора употреба. Пръстените са към 200-300 лева, а измежду най-скъпите оферти е швейцарски часовник за 12 000 лева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР