Само двама мача остават, за да бъде затворен 12-ият кръг

...
Само двама мача остават, за да бъде затворен 12-ият кръг
Коментари Харесай

Прагматичният Левски без грешка, ЦСКА с лека стъпка встрани

Само двама мача остават, с цел да бъде затворен 12-ият кръг на Първа лига. Програмата бе открита още в петък, а безспорно с максимален интерес се чакаха мачовете на Левски и ЦСКА, тъй като в 13-ия кръг двата състав, се изправят един против различен. „ Сините “ се оправиха с сложното си посещение във Велико Търново в типичния си италиански жанр, до момента в който „ алените “ пропуснаха шанса да влязат в столичното дерби с победа. Момчетата на Стамен Белчев записаха второ следващо реми, откакто направиха еднакъв при семейството си Пирин.

Самото начало на дългия футболен уикенд обаче бе сложено още в четвъртък, когато Ботев и Септември изиграха отсрочения си мач от четвъртия кръг. „ Канарчетата “ се постановиха изразително с 5:0. Четири попадения означи Фернандо Виана, който бе прецизен в 24-ата, 63-ата, 73-ата и 84-ата минута, а Дуде Ндонгала добави едно в 57-ата минута.

А ето и по какъв начин се развиха събитията по-късно в последователен ред:

Берое – Локомотив Пловдив 1:2



Програмата на 12-ия кръг бе открита в петък под Аязмото. Берое посрещна Локомотив Пловдив, а срещата се чакаше с неприкрит интерес поради една любопитна нишка. Празнуващият 37-и рожден ден нападател на „ заралии “ Мартин Камбуров се изправяше против някогашния си отбор. „ Смърфовете “ вгорчиха празника на досегашния с водач, откакто си потеглиха с триумф с 2:1. Попаденията за пловдивчани бяха дело на Димо Бакалов (23-ата минута) и Дино Мартинович (70-ата минута). За домакините прецизен бе Педро Еуженио (38-ата минута).

В класирането Локомотив и Берое имат еднакъв точков актив – 17 – и се намират на поредни места в класирането – шести и седми.

Играч на мача: Димо Бакалов

Славия – Дунав 3:0



Съботната стратегия на Първа лига бе открита в София, където на Националния стадион „ Васил Левски “ Славия посрещна Дунав. „ Белите “ нанесоха седмо проваляне на русенци от началото на сезона, а това разклати доста стола на наставника на русенци Веселин Великов, за който се чака да се раздели с „ драконите “. Попаденията за класическата победа на „ белите “ означиха Стефан Велев в 12-ата минута, Иван Минчев в 32-ата минута и Ивайло Димитров в 75-ата.

В класирането Славия се движи осми с 15 точки, до момента в който Дунав е 12-и с 9.

Играч на мача: Стефан Велев

Черно море – Лудогорец 0:1



По-късно Черно море посрещна Лудогорец на стадион „ Тича “. Разградчани си потеглиха с най-малък триумф 1:0, след гол на Марселиньо от директен свободен удар. Ситуацията с попадението обаче бе белязана от противоречив миг. Ивайло Стоянов отсъди фаула за игра с ръка на Мариян Огнянов, само че видеоповторенията на това състояние демонстрираха, че футболистът на „ моряците “ не е играл непозволено.

В класирането разградчани са отпред с 30 точки, до момента в който „ моряците “ са девети с 15.

Играч на мача: Марселиньо

Етър Велико Търново – Левски 0:1



Етър посрещна Левски с упоритостите да повтори положителното показване от мача с ЦСКА и да се поздрави с триумф. Още в петата минута на срещата, след едно центриране от корнер отляво на вратата на Христо Иванов на Жорди Гомес, Давид Яблонски бе изтърван от защитата на домакините и наниза пети я си гол от началото на сезона. До края на дуела столичани играха прагматично и противодействаха сполучливо на „ болярите “.

Така единствено един гол на чешкия бранител Яблонски се оказа еднакъв на три точки, които съкратиха още дистанцията сред Левски и първия и втория в класирането. „ Сините “ към този момент имат актив от 24 точки и за три пункта зад ЦСКА преди дербито сред двата състава. Шест точки е разликата с Лудогорец, който е на върха.

Играч на мача: Давид Яблонски

ЦСКА – Пирин 0:0



Малко след края на срещата във Велико Търново ЦСКА посрещна Пирин на „ Българска войска “. Момчетата на Стамен Белчев излязоха на терена с упоритостите да се върнат на победния път, след ремито против Етър 2:2 преди паузата за националните тимове. „ Орлетата “ Милен Радуканов обаче бяха заключили ловко вратата си, и след мощни изяви и на стража Благой Макенджиев, срещата приключи при нулево реми.

Щабът на домакините бе доста обезпокоен и от обстоятелството, че Рафаел Енрике получи контузия и се наложи да бъде сменен наложително в 57-ата минута.

В класирането отборът от Борисовата градина остана втори, към този момент с 27 точки. Благоевградчани са 11-и с 12.

Играч на мача: Благой Макенджиев

По-късно през днешния ден предстоят да се изиграят още два мача от програмата на 12-ия кръг:

Септември – Витоша

дата: 16.10.2017

час: 17.30

Стадион: „ Васил Левски “

Място в класирането: Септември е 13-и със 7 точки; Витоша е финален, 14-и, с 2 пункта.

Срещата може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA и по Дарик радио.

Ботев – Верея

дата: 16.10.2017 година

час: 20.00

Място: Футболен комплекс Ботев 1912

Място в класирането: Ботев е пети със 17 точки; Верея е четвърти с 20 пункта.

Срещата може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР