Само двама живи съученици има примата на родната естрада Лили

...
Само двама живи съученици има примата на родната естрада Лили
Коментари Харесай

Целият клас на Лили покойници, само двама живи я чакат на концерт в Кубрат 



Само двама живи съученици има примата на родната сцена Лили Иванова. Те са измежду първите, които са си купили билети за идния ѝ концерт в родния ѝ град Кубрат, където тя е родена и е била ученичка, преди да замине да се образова за здравна сестра във Варна, а по-късно да покори музикалната сцена.

Шоуто на естрадната дива ще бъде на 14 април в националното читалище в града, а концертът бе измежду първите изцяло разпродадени, част от огромното ѝ национално турне, което стартира от пролетта и ще продължи чак до декември 2022 година В родния си град Лили не е пяла най-малко от десетилетие. От толкоз време не е и стъпвала там, защото от дълго време се освободи от всичките си парцели. Родният ѝ дом е срутен и изработен на площадка, а жилището, подарък от общината, тя продаде за алегорични пари на едната си племенница преди време.

Повечето съученици от класа на примата от дълго време не са сред живите. Крепят се единствено Димитър и Боян, които я очаквали с неспокойствие. Двамата пенсионери обичали да се събират на раздумки и постоянно Лили била тематика на техните диалози. „ Беше доста дребничка и слабичка. Обличаше се все в бели блузки. Ходеше с минижупи. Още в забавачницата пееше доста хубаво, а в първи клас стартира да свири. Не можеше да си носи акордеона и аз ѝ помагах. След като се омъжи за първия си брачен партньор доктор Жоро Павлов, отново си останахме близки. Жоро беше от Перник, само че работеше в едно село до Кубрат, а жена ми беше акушерка и по тази линия се сближихме “, разяснява бай Боян.
„ Момче­тата доста я харесваха, само че коя беше първата ѝ обич, нямам спомен.

Излизаше с най-големите красавци в учебното заведение. Радваше се на триумф измежду мъжете “, добавя спомените си той. Твърди, че не помни от кой момент не я е виждал персонално. Тя престанала да се прибира в Кубрат след гибелта на майка си Мария през 2005 година „ Преди работех като барман и Лили се отбиваше в заведението. Бяхме огромни другари и с татко ѝ бай Иван. Тя все ни поръчваше една бутилка прекрасен коняк, само че не пийваше нито глътка. Беше на чай. Много харесва­ше липовия и ходех особено, с цел да ѝ бера “, връща се обратно Боян, който се тормозил, че несъмнено нямало да може да стисне ръката на някогашната си приятелка персонално, тъй като знаел, че я вардели доста охранители.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР