Само два месеца преди драматичното изчезване на Сашко от Перник

...
Само два месеца преди драматичното изчезване на Сашко от Перник
Коментари Харесай

Сашко с изложба от картини

Само два месеца преди трагичното изгубване на Сашко от Перник момчето открива своя галерия. Мнозина художници даже я назовават професионална, тъй като 12-годишният Александър демонстрира същински гений.



Изложбата е озаглавена " Полет над фантазията " и е осъществена от Обединен детски комплекс - Перник.

Всички картини са ярки, цветни и притеглят вниманието. Негови учители по изобразяване споделиха пред " България Днес ", че Сашко има още непоказани картини. Затова считат да провеждат още една галерия, когато той се възвърне изцяло.

Талантът му е открит в учебно заведение, а по-късно е поощрен да стартира и извънкласни действия като част от обучителния развой с терапевти.

" Той основава в действителност колоритни рисунки. През мен са минали стотици рисунки, само че Сашко има собствен метод ", показва учителят и професионален художник в града Сашо Евтимов, който пръв вижда гения на момчето с аутизъм.

 Част от картините на Сашко

Част от картините на Сашко



Учителите на Сашко показват, че той от време на време мъчно държи химикал в ръката си, само че с четката не е имал този проблем и постоянно рисува доста концентрирано.



За първи път гения си Сашко демонстрира през декември предходната година. Негови картини са закачени в коридорите в Осмо главно учебно заведение в Перник. Мини изложбата тогава е озаглавена " Цветна приказност ".

" За нас беше изненада, когато видяхме забавните картини, които ни впечатлиха. Алекс е възпитаник със специфични потребности. Едно друго, едно особено дете. В това няма нищо неприятно, тъй като всички сме разнообразни. Той не може с думи да изрази какво усеща и и по тази причина го е предал с картини ", показва директорката на Осмо главно учебно заведение Вера Даскалова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР