Само два кръга остават до приключването на сезона в Серия

...
Само два кръга остават до приключването на сезона в Серия
Коментари Харесай

Интрига до последно в Серия А, Милан и Рома натискат за Шампионска лига

Само два кръга остават до приключването на сезона в Серия А. Интригата продължава да господства що се отнася до систематизиране на местата сред 3-о и 8-о, което дава право на присъединяване на тимовете в шампионатите Шампионска лига и Лига Европа. Всички срещи намират място в каналите на MAX SPORT.

Също по този начин е много с напрежение и в зоната на изпадащите, където също има въпросителни, що се отнася до третия изпадащ отбор. Там забъркани са също много тимове, като хипотетично даже отбора на Кирил Десподов - Каляри, който е 12-и има математически късмет да изпадне при две победи на 18-ия в таблицата Емполи.

Програмата в съботния ден на MAX SPORT 3 предлага и трите дуела от 37-ия кръг. Стартът е в 16:00 часа когато Удинезе приема СПАЛ. Със сигурност отборът от Удине ще разчита на тежката стратегия на Емполи в битката си за оцеляване. Емполи играят с Торино и Интер, до момента в който Удинезе се изправя против СПАЛ и гостува на Каляри.

Разликата сред тези два отбора в борбата за оцеляване е 2 точки. Що се отнася до този дуел, който също провокира конспирация можем да кажем, че домакините сигурно ще търсят триумфа, с цел да си подсигуряват оставането в елита. Удинезе е в серия от 7 безгрешни семейства, само че против СПАЛ отборът още няма победа в Серия А - загуба и две равенства.

В 19:00 часа още веднъж по MAX SPORT 3 е време за срещата сред Дженоа и Каляри. Дженоа е с задатък от една точка пред Емполи, до момента в който отборът на Десподов към момента математически също е заплашен. И двата тима ще търсят победа, а ще бъде доста забавно по какъв начин ще се отрази на играта на "грифоните " фактът, че притежателят им Енрико Прециози продава клуба? Дженоа не може да запише цялостен триумф в последните си осем мача, само че дали не е време да го стори в този момент. Тимът от Генуа е на 17-ото място с 35 точки, а Каляри е 12-ти с 40.

В предходния дуел Каляри завоюва с 1:0, а през предишния сезон домакините завоюваха с 2:1. Българският национал Кирил Десподов е със стомашен вирус и тренира на омекотен режим, като има дребна възможност той да се появи в игра.

Съботната стратегия в Серия А приключва с дуела сред Сасуоло и Рома, който започва в 21:30 часа и още веднъж е в ефира на MAX SPORT 3. Рома се намира в съвсем безнадеждно положение, като с цел да попадне в Шампионска лига би трябвало да разчита на неточности на директните си противници и да не бърка в оставащите два мача. Победата над Ювентус в предния кръг би трябвало да даде криле на "вълците ", само че против тях е много сериозен отбор. Сасуоло към този момент играе за авторитет, откакто е на 10-ото място, а в последните 5 мача сред двата отбора няма триумф във всички шампионати. Ще забележим какво ще се получи довечера?

В неделния ден стартът е в 13:30 часа с дуела сред Киево и Сампдория. В този мач ще е забавно дали ще продължи головата мощност на Фабио Куалярела. Също по този начин и изпращането на 40-годишния капитан на Киево Серджо Пелесиер и изваждането на фланелката с №31, която той носи. Киево към този момент изпадна от елита и този мач е по-скоро за статистиката, а вие може да го гледате в ефира на MAX SPORT 3. При нови попадения на Куалярела в този мач, то той на практика няма по какъв начин да бъде стигнат на върха при голмайсторите в Серия А.

В 16:00 часа в ефира на MAX SPORT 2 e мачът сред Парма и Фиорентина, а по същото време, само че по MAX SPORT 3 е Емполи - Торино. Парма и "виолетовите " към момента са застрашени от изпадане и най-хубавият резултат сред тях ще е равенството. В последните 4 мача Фиорентина загуби мачовете си с разлика от 1 гол. Предишният мач сред тези два тима беше извоюван от Парма с 1:0.

Емполи и Торино ще се хвърлят в борба за оцеляване, а всяка точка ще е като въздух и за двата тима. След като Лацио завоюва Купата на Италия, 7-ото място към този момент не носи място в Лига Европа и Торино ще би трябвало да приключи 6-ти, с цел да играе там. Емполи се бори за спасението си, като сега е на 18-ото място и към този момент изпада. Емполи няма проваляне вкъщи против противника в последните 12 мача във всички шампионати.

 Лацио победи с Купата на Италия
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР