Само два клуба в Англия се възползват от схемата за

...
Само два клуба в Англия се възползват от схемата за
Коментари Харесай

Само два клуба в Англия използват схемата за подпомагане на правителството

Само два клуба в Англия се възползват от схемата за подкрепяне на държавното управление. Това са Норич и Нюкасъл. Те са пуснали множеството си чиновници в отпуска.

Изпълнителният шеф на " канарчетата " Бен Кеслуел разгласи, че клубът няма да трансформира решението си, както направиха някои други. Той добави, че чака загуби в размер сред 18 и 35 милиона лири за интервала на рецесията. Заплатите на 200 чиновници на Норич се покриват на 80% от държавното управление. Схемата може да бъде употребена за хора, които получат до 2500 лири на месец.

" Решението бе взето в търсене на най-хубавия излаз за клуба и чиновниците. Бяхме откровени, че клубът се самоиздържа. Ако имахме налични пари, с цел да не използваме тази скица, нямаше да го вършим ", разяснява Кесуел.

Norwich City have defended their decision to furlough non-playing staff, with the club expected to lose up to £35m because of coronavirus.

More: https://t.co/SUzWPfjEh2 pic.twitter.com/v5qiKWtqqk
— BBC Sport (@BBCSport) April 25, 2020
Борнемут, Ливърпул и Тотнъм потеглиха по този път с готовност да употребяват препоръчаната скица от държавното управление. След като получиха остри рецензии за решението си, те се отхвърлиха.

В Норич обаче към този момент не са намалявали заплатите, както го направиха в Уотфорд, Шефилд Юнайтед, Саутхамптън, Уест Хам и огромна част от играчите на Арсенал.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР