Само два дни след старта на есенната си сесия, парламентът

...
Само два дни след старта на есенната си сесия, парламентът
Коментари Харесай

Парламентът ням да работи днес. БСП и ДПС отказаха да се регистрират

Само два дни след старта на есенната си сесия, Народното събрание не съумя да стартира работа през днешния ден. Депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха да се записват, което докара до липса на кворум. В началото са се записали 119 депутати, след което ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани народните представители към повторна регистрация, само че и тя се оказа несполучлива. На фона на крясъци " Оставка " от страна на депутатите от Българска социалистическа партия Караянчева разгласи, че през днешния ден няма да има съвещание и подсети, че идващото постоянно пленарно съвещание е идната сряда.

По предписание петък е денят за парламентарен надзор. По стратегия, трима министри трябваше да дават отговор на въпроси през днешния ден - министирът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, министърът на околната среда Емил Димитров и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

От тук нататък депутатите от Българска социалистическа партия ще се записват единствено за разискване Изборният кодекс, съобщи шефката на левицата Корнелия Нинова.

" Очевидно ръководещите нямат болшинство. Единствената ни цел е да осигурим машинното гласоподаване. Няма да осигуряваме болшинство за незаконните закони, които легитимират ръководещите ", сподели Нинова.
Движение за права и свободи не са се записали, тъй като има такова решение на парламентарната група, изясни сбито на излизане от Народното събрание Нигяр Джафер от Движение за права и свободи. Малко по-късно обаче сътрудника й Хамид Хамид отхвърли да има такова решение и сподели, че " цели 12 депутата от Движение за права и свободи се записаха сутринта. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР