Само два дни преди 15 септември - властта със засилени

...
Само два дни преди 15 септември - властта със засилени
Коментари Харесай

До 15 септември всички учебници до седми клас ще бъдат в "дигиталната раница"

Само два дни преди 15 септември - властта със засилени ограничения за сигурността на децата. Учебната година ще стартира в над  2300 учебни заведения за 702 000 деца, като 57 000 са първокласници. За тях ще се грижат 70 520 учители.

Зад граница - в 43 страни, 30 000 деца ще се учат в 38 неделни и в две български държавни учебни заведения.

По наболялата тематика за сигурността на децата ни на пътя - Министерство на вътрешните работи ревизира съблюдават ли се разпоредбите към учебните заведения.

Правителството показа ограниченията за първия образователен ден

Работят ли камерите, какво е положението на оградата и има ли пешеходни пътеки към постройката. В столичното 119-о учебно заведение инспекцията продължи близо час. Проверката откри липса на маркировка на легналите служители на реда. Тя би трябвало да бъде сложена в най-кратки периоди. 

Ще бъдат изпратени сигнални писма до общината, с цел да се в профил това. За сигурността на децата в учебното заведение има трима портиери, пропускателен режим и камери. 

 „ Над 50 камери. Влиза се единствено през централния вход. Има пропускателни режими, имаме данните на всеки посетител – кой е и къде отива “, изясни пред bTV шефът на 119-о учебно заведение Диян Стаматов.

Проверки за сигурността в и към училищатата се вършат в цялата страна. Сериозни нарушавания от полицията не намират.

„ Дупки в оградите или някаква развалена камера - в случай че има нарушавания се издават протоколи и надлежно на шефа му се дава период да ги в профил. Какъв е срокът, в случай, че 15 септември е след 2 дни? Срокът е неотложно “, уточни още той.

До края на месеца с изключение на засилен надзор към учебните заведения, служителите на реда ще наблегнат и на безвредното шофиране в града. Проверяват се и всички рейсове, които транспортират деца. Издадени са към 200 наставления.

Ще правим инспекции в комерсиалните обекти, с цел да не се продават тютюневи произведения, спиртни питиета на подрастващите. Много сериозен ще е задължението срещу наркоразпространението в региона на учебните заведения.

И молят - родителите да приказват с децата си, изключително с първокласниците - да не контактуват с непознати и по какъв начин безвредно да пресичат улиците.

Относно битката с насилието и експанзията просветното министерство ще обезпечи повече психолози в учебните заведения

Образователният министър чака системата да не допусне нова вълна подправени сигнали.

 „ Колегите са задължени да употребяват съотвените профили в edumon - до момента доста се използваха пощи, които са или персонални, или на снабдители без отбрана, тъй че този проблем е решен ", разяснява просветителният министър Галин Цоков.

Всички учебници до седми клас ще бъдат налични в " цифровата раница " до първия образователен ден, а някои от издателствата към този момент са добавили и образователни пособия.

По тематиката работиха Габриела Керемедчийска и Николета Хаджийска.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР