Само два дни откакто служебното правителство на Борисов и Пеевски

...
Само два дни откакто служебното правителство на Борисов и Пеевски
Коментари Харесай

Ако Коцев е извършил престъпление - да го разследват, ако му е оказван натиск - това е престъпление, смята Кирил Петков

„ Само два дни откогато служебното държавно управление на Борисов и Пеевски ръководи, се върнахме към остарелия модел с голяма скорост, " съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков.

Заради изказванията за оказван напън към към този момент вече някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и поради приключването на следствени документи към медиите, Петков счита, че „ прокуратурата още веднъж е бухалка “.

Друг образец, който той уточни, е акцията против Настимир Ананиев. Според съпредседателя на Политическа партия сигналът, по който депутатът е проверяван, датира от преди 8 месеца. Петков попита за какво Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се задействаха тъкмо в този момент.

" В момента всичките кафяви медии и прокуратурата работят в съгласуваност. Почнаха още веднъж да ни плашат, че " няма пари ". Утре ще дадат единствено на половин милион пенсионери добавки, а на милион и половина пенсионери - няма ", сподели още Кирил Петков. " Хубавата вест е, че имаме единствено два месеца от този смут ", сподели още той.

Според Кирил Петков от една страна има медийна акция с кученца и пари, а от другата страна основен прокурор, който споделя: " Ще те проверявам, в случай че не си дадеш оставката ".

„ Ако Живко Коцев е направил закононарушение – да бъде разследван, само че в случай че Живко Коцев е принуждаван да подаде оставка – това единствено по себе си е закононарушение, “ това разяснява съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков във връзка абсурда към основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Петков разяснява информацията от Софийска градска прокуратура, съгласно която основният секретар на Министерство на вътрешните работи самичък е потърсил среща с и.д. основен прокурор Борислав Сарафов.

" По Конституция Сарафов няма нищо общо с този вид диалози. Защо внезапно пет индивида са в тази среща, които са от разнообразни институции, и нямат нищо общо? Ако има закононарушение, да се проверява, само че няма никаква логичност основен прокурор да споделя: в случай че не си подадеш оставката, ще те проверяваме. Това е закононарушение,, “ сподели Петков.

Петков дефинира и новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев като дясна ръка на вътрешния министър Калин Стоянов.

" Имаме безспорна ос Пеевски - Борисов, министър председател, който му споделят какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, с цел да направи чадър за купения избор, и в този момент имаме основен секретар, който му е дясна ръка ", сподели Петков.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ добави, че е уверен, че Живко Коцев не е взел участие в незаконна активност. Според него прокуратурата се е трансформирала във фабрика за компромати.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР