Само два дни остават до обявяването на носителя на „Златната

...
Само два дни остават до обявяването на носителя на „Златната
Коментари Харесай

Петимата вратари, достойни за тазгодишната Златна топка

Само два дни остават до оповестяването на носителя на „ Златната топка” за 2017-а година. Да получиш най-ценния самостоятелен приз във футбола постоянно е било специфична чест, а от време на време остава усещането, че силите не са изравнени.

В разгара на мача нападателите постоянно попадат под прожекторите и в много случаи вратарите остават невъзпятите герои. Позицията под рамката върви с може би най-тежката отговорност, но хората на нея не получават нужното внимание. Когато ФИФА разгласи листата с 30-те претенденти за тазгодишната „ Златна топка”, в него попаднаха едвам трима вратари спрямо 15 нападатели, което приказва задоволително за известността на последните.

Айфеловата кула разкрива новия притежател на "Златната топка "

Лев Яшин и до ден сегашен си остава единственият пазач, който е печелил (1963 година) обичайна премия на „ Франс Фубол”. Други велики вратари като Оливер Кан, Петер Шмайхел, Едвин ван дер Сар, Гордън Бенкс в никакъв случай не са се радвали на тази чест.

Предлагаме ви лист с вратарите, които се показаха най-силно през последните 12 месеца и биха били повече от почтени кавалери на „ Златната топка” за 2017-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР