Само до преди няколко години отговорът на въпроса: "Кога най-рано

...
Само до преди няколко години отговорът на въпроса: "Кога най-рано
Коментари Харесай

Неочакваният проблем на квантовите технологии

Само до преди няколко години отговорът на въпроса: "Кога най-рано квантовите компютри ще навлязат в всеобщо произвеждане? " беше: "От 20 години до в никакъв случай ". Това беше по този начин макар триумфа, който имаха от компанията DWave Systems във връзка с адиабатните квантови компютърни системи.

"Никой не споделя повече "никога ", споделя Скот Тотзке, изпълнителен шеф на Isara Corp. Това е канадска компания, разработваща криптиращ код, резистентен на квантови компютри, които със своята изчислителна мощност заплашват да разбият всички съществуващи досега способи на криптиране. Той добавя още, че "ние сме в напълно, напълно ранните дни на квантовите компютри, само че точката, до когато те са се смятали за научна фантастика, от дълго време е премината ".

Тъй като, от ден на ден учени и експерти към този момент одобряват квантовите компютри за нещо постижимо, казусът в тяхното развиване се измества оттатък технологиите. Китайското държавно управление, Гугъл, IBM, Microsoft, Baidu, Softbank Vision Fund и някои други компании към този момент няколко години харчат годишно десетки милиарди долари за планове свързани с квантовите компютри.

Квантовите компютри, които сега се водят "върхът на сладоледа ", са формирани от разнообразни видове свръхпроводима технология. За да държат цените допустимо по-ниски обаче, тези системи употребяват остаряла и по-евтина литография, която е с дебелина 200 нанометра. Това е надалеч от най-хубавите модерни достижения в днешни дни във връзка с силициевата литография, която варира сред 7 до 10 нанометра.

Използването на по-модерните технологии ще значи по-мощни и ефикасни системи, понижаване на площта на чиповете и други За в този момент тя е прекомерно скъпа за използване при квантовите компютри, което лимитира и даже забавя тяхното развиване. Десетките милиарди финансиране, които компаниите в тази сфера получават би трябвало да са задоволителни, с цел да тласнат сектора към бърза акомодация и ускорено внедряване на по-тънката литография.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР