Само дни след проведена спецоперация на територията на София, при

...
Само дни след проведена спецоперация на територията на София, при
Коментари Харесай

Вижте разбитата наркооранжерия в София

Само дни след извършена спецоперация на територията на София, при която криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи откриха и иззеха близо 2 кг кокаин, на 13 ноември т.г. бе планувана и осъществена поредна интервенция по противопоставяне на закононарушения, свързани наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Действията бяха следени от Софийска градска прокуратура. В хода на интервенцията столичните криминалисти направиха претърсвания на два адреса - в село Бистрица и столичния кв. "Бояна ". В къща в кв. "Бояна " те откриха, че и на трите й етажа, в това число и в мазата, са построени специфични пространства за развъждане на марихуана. В обособените оранжерии имало всичко належащо за развъждането на растението - таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване. Иззети са общо 268 саксии със засети растения от рода на марихуаната, които били в друг етап на напредък. При обирането им мократа листна маса била събрана в 5 чувала. При претърсването са открити и други два чувала с подготвена към този момент за разпространяване суха тревна маса, дала реакция при наркотеста на марихуана. От другия адрес столичните криминалисти иззели още 6 дребни дози марихуана.

В полицейския арест е арестуван 32-годишен мъж. Към момента са осъществени разпити на лица, имащи отношение към случая. Предстои осъществяването на голям брой процесуално- следствени дейности - назначение на експертизи за определяне на точното количество на конфискуваната марихуана и други Активните дейности по следствието не престават.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР