Само дни след новината за санкциите от САЩ лидерът на

...
Само дни след новината за санкциите от САЩ лидерът на
Коментари Харесай

Илхан Андай: Карадайъ може да е полезен на Ердоган

Само дни след новината за глобите от Съединени американски щати водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ беше поканен на среща от турския президент Реджеп Таип Ердоган.

„ Карадайъ може да е потребен на Ердоган за един римейк на опит да завладее Движение за права и свободи от вътрешната страна. Ердоган има близкосрочнa тактика. Той вижда държавно управление с министър председател от ГЕРБ, а Карадайъ - като вицепремиер ", разяснява журналистът Илхан Андай в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Тази покана е отправена от дълго време, като време е закрепена след изборите през юли. Случва се посещаване на пожар поради изненадващите за мнозина наказания на Съединени американски щати. Тези наказания са необикновени преди избори и припомнят на политическата динамичност от зората на демокрацията. Тези наказания вкараха и Движение за права и свободи в динамичността на политическите процеси. Това наложи Мустафа Карадайъ да отиде Турция “, сподели още Андай.

" Основна заслуга и роля за тази среща играе турския дипломат в София Айлин Секизкьок, която е съдействала доста за подобряването на връзките сред Ердоган и Движение за права и свободи, откакто предходният дипломатически представител на Анкара ги утежни в интервала сред 2015 и 2017 година с опита за основаване на инженерна партия в България на ръководещите в Турция ", сподели Андай, визирайки ДОСТ на Лютви Местан.

Според журналиста повода за срещата сред Ердоган и Карадайъ е, че „ най-потърпевши от глобите на Съединени американски щати ще бъдат не ГЕРБ, а Движение за права и свободи, в случай че не се вземат ограничения “.

" А зад нея стои инстинктът и „ изборната аритметика “ на Доган, въпреки че той не се е видял с турския президент и още е в листата с лица със възбрана да посещава югоизточната ни съседка, само че „ доста от дълго време ръководещите в Анкара не желаят да изпускат разговора с етническите турци в България “, разяснява още журналистът.

„ За Доган най-важното е изборната аритметика. Той е с задоволително доста информация, с цел да проучва, че ударът против Пеевски и Движение за права и свободи ще инкасира загуби в България. Електоратът на Движение за права и свободи към този момент не е изостанал и не живее единствено по селата. Много от тези гласоподаватели към този момент са в огромните градове и Западна Европа, изясняват си събитията сами и не им ги пояснява партийния секретар на Движение за права и свободи. Изселниците обаче виждат като непосредствен индивид Движение за права и свободи. Движение за права и свободи се надява да го компенсира благодарение на „ изборната машина на АКП “ измежду българските изселници в Турция. Търси се по какъв начин партията да остане значима в Народното събрание, а не да бъде просто представител на етническите турци “, счита Андай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР