Само дни след като влязоха в сила новите правила, които

...
Само дни след като влязоха в сила новите правила, които
Коментари Харесай

Канада и САЩ изправени пред проблеми с доставките

Само дни откакто влязоха в действие новите правила, които изискват американските водачи на камиони да бъдат изцяло имунизирани, с цел да преминат в Канада, притежатели на хранителни магазини обявиха, че някои от рафтовете им към този момент са оголени, а разноските за транспорт на всички артикули от южната част на Съединени американски щати са скочили с 25%, оповестява Bloomberg.

През зимата северната съседка на Съединени американски щати разчита на импорт на пресни плодове и зеленчуци от най-големия си търговски сътрудник. Задължителното имунизиране обаче прибавя в допълнение напрежение в доставките, които се борят с дефицита на работна ръка и метеорологичните условия.

Според Министерството на търговията на Съединени американски щати, артикули от всички категории на стойност Щатски долар 45 милиарда $ пресичат северната граница всеки месец, а делът на храните в този търговски трафик е Щатски долар 21 милиарда. Канада е най-големият експортен пазар за 32 американски щата, като главното количество артикули пътуват с с камиони.

От своя стрна, този уикенд и Съединени американски щати ще вкарат условието...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР