Само дни преди Apple да представи дългоочакваните си VR/AR очила,

...
Само дни преди Apple да представи дългоочакваните си VR/AR очила,
Коментари Харесай

Meta Quest 3 VR и какво предлага новият VR хедсет

Само дни преди Apple да показа дълго чаканите си VR/AR очила, Марк Зукърбърг публично разгласи новиq VR хедсет Quest 3 VR в обява в Instagram профила си.

Устройството ще се появи тази есен във версия със 128GB, налична за 499.99 $ плюс „ спомагателна алтернатива за предпазване на данни за тези, които желаят повече място “ на неопределена цена. 

В съпоставяне със своя предходник, Quest 2, дизайнът на Quest 3 е по-лек и по-удобен, с „ 40% по-тънък оптичен профил “, до момента в който новият чип Snapdragon вътре има два пъти по-висока графична продуктивност.
 Снимка 620629
Източник: Meta

Освен новата джаджа е съвместима с игрите за Quest 2, което е добре, защото остарелият модел ще се продава на много по-ниска цена от 299 $.

В допълнение, идна актуализация на софтуера за Quest 2 и по-скъпия Quest Pro на Meta ще усили продуктивността на процесора и графичния процесор и ще разреши динамично мащабиране на разграничителната дарба.
 Снимка 620631
Източник: Meta

В поста в Instagram виждаме и новите контролери Touch Plus с TruTouch хаптика „ за прекарвания, които можете да почувствате “, без старите пръстени, които се употребиха за позиционно следене. 

Промо видеото за продукта в YouTube ясно демонстрира трите нови сензорни зони в предната част на устройството, които го отличават най-вече от по-ранните версии, както и лентата за глава. 
 Снимка 620630
Източник: Meta

От изтекли досега данни знаем, че зоните с форма на хапче съдържат четири камери, разграничени поравно сред лявата и дясната страна – две от които са пълноцветни камери и две стандартни 

Има и датчик за дълбочина в средата, който би трябвало да усъвършенства AR качествата на устройството.

Няма подозрение, че оповестяването на Quest 3 в тъкмо този миг е явен знак за конкуренция с Apple и към този момент напълно нямаме самообладание да разберем какъв ще е отговорът на Тим Кук и хората му единствено след няколко дни. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР