Само дни ни делят от коронацията на Чарлз III за

...
Само дни ни делят от коронацията на Чарлз III за
Коментари Харесай

Показаха специалните роби, които ще носят Чарлз III и Камила на коронацията

Само дни ни разделят от коронацията на Чарлз III за крал на Англия. Публикувани бяха и първи фрагменти на специфичните плебеи, които ще носят кралят и кралицата по време на церемонията на 6-ти май.

Както повелява традицията, кралят и кралицата ще носят два типа плебеи – робата на " страната " и робата на " имуществото ".

Робите на страната се носят на идване, преди самото начало на церемонията, а робите на имуществото се носят на потегляне от Уестминстърското абатство и са с доста персонализиран дизайн.

Робите са направени от кралското учебно заведение по ръкоделие. От 2017 година кралицата консорт Камила е патрон на образователното заведение.

Робите на Чарлз

Робата, която ще носи Чарлз на идване на коронацията, е направена от пурпурно кадифе, което е било носено от крал Джордж VI по време на неговата коронация през 1937 година.

Робата, която ще бъде носена на потегляне, е направена от лилаво копринено кадифе, бродирана в злато и е носена от крал Джордж VI на тръгване от неговата гала.

Робите на Камила

Кралицата консорт ще носи на идване също тога, направена от пурпурно кадифе. Тя е била направена особено за Елизабет II по време на нейната коронация през 1953 година.

На потегляне от церемонията Камила ще носи специфична тога, която ще с персонализирана орнаментика.

Символиката на дизайна

Кралското учебно заведение по ръкоделие създава дизайните, включвайки специфична орнаментика. Откриват се детайли от природата, националните знаци на страната, като в същото време се акцентира и личността на бъдещия монарх.

За първи път върху робите ще има изтъкани инсекти. Пчелите и бръмбарите ще символизират любовта на монарсите към природата.

Освен това има редица растения, включени в робата, всички определени съгласно техните персонални асоциации. Те включват Момина сълза, която фигурираше в сватбения букет на Камила и беше обичано цвете на кралица Елизабет II; Мирта, която съставлява надежда; и Делфиниум, едно от обичаните цветя на краля и рожденото цвете през юли, рожденият месец на кралицата консорт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР