Само днес са били издадени над 13 000 електронни бели“

...
Само днес са били издадени над 13 000 електронни бели“
Коментари Харесай

За ден: Издадени са над 13 000 електронни „бели“ рецепти през НЗИС

Само през днешния ден са били издадени над 13 000 електронни „ бели “ предписания през, оповестиха от пресцентъра на „ Информационно обслужване “ АД. Според измененията в Наредба №4 за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, от през днешния ден всички медикаменти за лекуване на диабет и антибактериалните лекарствени артикули за систематична приложимост , се изписват единствено с е-рецепта .

„ Белите “ предписания, издадени от лекари в границите на днешния ден, надвишават 12 500 , а тези от експерти по дентална медицина – близо 700 , демонстрират данните. За съпоставяне през последния месец, когато измененията в Наредба 4 още не бяха влезнали в действие, приблизително дневно се изписваха по не повече от 200 . От стартирането на системата в употреба през декември 2020 година до момента са били изписани близо 40 млн. електронни предписания , като едвам 50 000 от тях са „ бели “. Издаването на електронна рецепта не анулира визитата при доктор , защото предписването на лекарства се прави след физически обзор.

През мобилното приложение eRx в границите на днешния ден сполучливо са генерирани над 1000 предписания . Новата версия на приложението 1.2 разрешава на експертите по дентална медицина и ветеринарните лекари също да издават е-рецепти. Това стана допустимо откакто за по-малко от седмица екипът на „ Информационно обслужване “ съумя да интегрира настоящите регистри на зъболекари и ветеринари към НЗИС и платформата за мобилно издаване на електронни предписания.

Чрез мобилното приложение медицинските лица могат да изписват електронна рецепта по всяко едно време и от всяка една точка . Изписаната рецепта попада незабавно в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка една аптека. Целта на приложението е да улесни лекари, зъболекари и ветеринари в издаването на електронни предписания, в случаите, в които нямат достъп до компютър с медицински програмен продукт .

Мобилното приложение eRx може да бъде изтеглено гратис от Гугъл Play или App Store . За за апарати с операционна система Android, които имат формален и цялостен достъп до Гугъл Play Services , новата версия на приложението 1.2 тя към този момент е налична и може да се употребява от лекари, зъболекари и ветеринари, а за мобилни устройства с операционна система iOS се чака всеки миг да бъде утвърдена от App Store.

Подробна информация, както и указания за потреблението на eRx, може да бъде открита – ТУК . Екипът на „ Информационно обслужване “ е разполагаем по всяка време на денонощието на телефон на телефон 070014220 и имейл [email protected] , с цел да оказва подпомагане на медици, които срещат усложнение с приложението.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР