Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна,

...
Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски се връща към преговорите

Само дипломацията може да постави завършек на войната в Украйна, увери през днешния ден президентът Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че договарянията сред Киев и Москва в този момент са в задънена улица. " Краят (на конфликта) ще бъде дипломатически. (Войната) ще бъде кръвопролитна, ще има сражения, само че тя ще завърши дефинитивно по дипломатически път ", сподели Зеленски в изявление за украинска телевизия.

Украинският президент се аргументира, че " има неща, които можем да реализираме единствено на масата за договаряния ". " Искаме всичко да се върне както преди (войната) - нещо, което (обаче) Русия не желае ", добави в това време той, без да влезе в детайлности.

По-рано тази седмица консултант на Зеленски, Михайло Подоляк, сподели, че Украйна няма да одобри каквото и да било преустановяване на огъня, до момента в който всички съветски войски не се изтеглят. Според него обстановката на терен се е трансформирала, само че Русия не схваща това.

В отговор Кремъл упрекна Киев в " цялостна липса на предпочитание " да договаря.

Няколко кръга договаряния сред украинска и съветска делегация след началото на войната на 24 февруари не дадоха резултат. Според съветски медии основните договарящи - Владимир Медински за Русия и Давид Арахамия за Украйна - са се срещнали за последно на 22 април.

След като не съумяха да завладяват украинската столица Киев, съветските въоръжени сили са се концентрирали върху цялостното завладяване на източния район Донбас, където в този момент се водят интензивни сражения.

ТЕМА преди 3 часа 698 преди 5 часа 4557 преди 21 часа 836
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР