Само ден, след като да участва на Australian Open Новак

...
Само ден, след като да участва на Australian Open Новак
Коментари Харесай

Проблеми с визата не позволяват на Джокович да влезе в Австралия

Само ден, откакто да взе участие на Australian Open Новак Джокович не може да влезе в страната, предават локални медии, представени от " Ройтерс ". Носителят на 20 трофеи от Големия шлем провокира необятен отзив по света поради здравното изключение, което уредниците и му позволиха да взе участие в Мелбърн без условие за ваксина.

Джокович е кацнал в Мелбърн в късните часове на 5 януари, само че към този миг продължава да не бъде допускан от граничните управляващи. Изданията Age и Herald Sun оповестиха, че сръбският тенисист има проблеми с визата.

Екипът на Джокович е подал документи за неверен тип виза.

Граничните управляващи са се свързали с щата Виктория с въпрос дали те ще признаят неговата молба, без значение че е объркана. Спортният министър на щата Джала Пулфорд не удостовери повода, само че направи коментар.

" Няма да предоставим на Новак Джокович самостоятелна помощ за кандидатстване за виза за присъединяване в Откритото състезание на Австралия ", разяснява министърът.

Все още не е ясно по кое време граничните управляващи ще позволен тенисиста в страната. По-рано беше конкретизирано, че още с кацането на Джокович в Австралия ще бъдат тествано детайлно документите му за здравно изключение от имунизация.

" Той няма да бъде третиран друго от другите хора. Така че, в случай че има нещо неправилно ще го изпратим вкъщи ", сподели министър председателят Скот Морисън.

За Джокович и въпросите към здравното изключение четете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР