Само четири уестърн филма някога са печелили Оскарите за най-добър

...
Само четири уестърн филма някога са печелили Оскарите за най-добър
Коментари Харесай

Само ЧЕТИРИ уестърна са взимали Оскар за най-добър филм от 94 ГОДИНИ (и малкият списък включва един, режисиран от Кевин Костнър от Йелоустоун!), но можете ли да ги назовете всички?

Само четири уестърн кино лентата в миналото са печелили Оскарите за най-хубав филм - може ли Killers of the Flower Moon да бъде идващият? (на фотографията Лили Гладстон и Леонардо ди Каприо във филма)

CIMARRON - 1931

Cimarron, с присъединяване на Ричард Дикс и Ирен Дън и режисиран от Уесли Ръгълс, завоюва Оскар за най-хубав филм, най-хубав приспособен сюжет (написан от Хауърд Естабрук и основан на романа на Една Фербер от 1930 г.) и най-хубав дизайн на продукцията за Макс Ри.

И Дикс, и Дън бяха номинирани за най-хубав артист и най-хубава актриса, а Едуард Кронягер за най-хубава операторска работа, само че изгубиха.

Филмът стартира през 1889 година, когато авантюристичният юрист и редактор на вестник Янси Крават (Дикс) убеждава благородната си брачна половинка Сабра (Дън) да се причисли към него в бързането да заселят Осейдж, Оклахома. След като стартират да се ус...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР